Υλικά για 2-3 άτομα

 

Για τη σούπα

 

  • 2κ.σ.βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 4 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτέςφέτες
  • 2κ.γ.φρέσκο θυμάρι
  • ¼ ποτήρι γλυκό κόκκινο κρασί (μαυροδάφνη, κουμανταρία)
  • 1κ.σ.αλεύρι, Rivercote
  • 500ml ζωμό βοδινό ή λαχανικών, Kania
  • 1 φύλλο δάφνης

 

Για τα κρουτόνια

 

  • 2 κομμάτια ψωμί κομμένα στο μέγεθος του μπολ της σούπας ή φρυγανιές
  • 100γρ. ανάμεικτα τυριά που λιώνουν,Milbona

 

 

Μέθοδος παρασκευής

 

  1. Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι. Ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, περίπου 10 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει σκούρο και καραμελωμένο.
  2. Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε καλά.
  3. Προσθέστε το αλεύρι και σιγοβράστε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέστε το ζωμό, αλάτι (εάνχρειάζεται), πιπέρι και θυμάρι.
  5. Σιγοβράστε για 10 λεπτά κι ανά διαστήματα ξαφρίστε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
  6. Εντωμεταξύ, ετοιμάστε τα κρουτόνια. Εάν θα χρησιμοποιήσετε φρέσκο ψωμί τοποθετήστε τα σε ταψί. Ψήστε στους 190°C μέχρι να ροδίσουν.
  7. Γεμίστε τα μπολ με σούπα μέχρι τα ¾ του δοχείου. Τοποθετήστε επάνωένα κρουτόνικαι το τυρί.
  8. Βάλτε τα πυρίμαχα μπολ σούπας επάνω σε ταψί και τοποθετήστε τα στο ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
  9. Σερβίρετε με προσοχή τη σούπα ζεστή σε πιατάκι σερβιρίσματος.

 

X