Γαρίδες με σπιτική γλυκόξινη σάλτσα και νουντλς

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για τη σάλτσα
- 250ml νερό
- 1 φέτα πορτοκάλι
- 1 φέτα λεμόνι
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. σησαμέλαιο, Vitasia
- ¼ φλιτζ. (50γρ.) καστανή ζάχαρη, Belbake
- 1/8 φλιτζ. (30γρ.) κόκκινο ξίδι, Pason
- ¼ φλιτζ. (50γρ.) κέτσαπ, Kania
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- aλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.σ. άμυλο καλαμποκιού (corn flour) ανακατεμένο με 2 κ.σ. κρύο νερό
Για τις γαρίδες και τα λαχανικά
- 2 πακέτα (500γρ.) καθαρισμένες γαρίδες, Ocean Sea
- 2 κ.γ. φυτικό λάδι, Vita d’or
- ½ κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο καρότο, κομμένο κατά μήκος και μετά κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πράσινη), κομμένες σε κύβους (μπουκιές)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος για το σοτάρισμα και το πράσινο για τη γαρνιτούρα, χοντροκομμένο
- 2 ροδέλες φρέσκου ανανά ή κονσέρβα, κομμένες σε κύβους (μπουκιές)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- aλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Για τα νουντλς
- 1 πακέτο νουντλς, Vitasia, βρασμένα
Για τη γαρνιτούρα
- σουσάμι
- φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τη σάλτσα
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο κατσαρολάκι. Αφού κοχλάσει, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να ετοιμάσετε τις γαρίδες και τα νουντλς.
- Στη συνέχεια, δέστε τη σάλτσα με ½ κ.σ. άμυλο καλαμποκιού (corn flour) ανακατεμένο με 2 κ.σ. κρύο νερό και βράστε για ακόμα 3 λεπτά.
- Τέλος περάστε τη σάλτσα από κόσκινο και κρατήστε μόνο το υγρό.
Για τις γαρίδες
- Ξεπαγώστε τις γαρίδες και αφαιρέστε το περιττό νερό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο με το τζίντζερ μέχρι να βγουν τα αρώματα τους.
- Ακολούθως προσθέστε το καρότο, τις πιπεριές και το λευκό μέρος από το κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα λαχανικά.
- Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα (ροζ).
- Στη συνέχεια προσθέστε τον ανανά και αλατοπιπερώστε.
- Προσθέστε τη σάλτσα και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
- Συνοδέψτε με βραστά νουντλς. Γαρνίρετε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι.