Γαρίδες με σπιτική γλυκόξινη σάλτσα και νουντλς

Υλικά για 4 άτομα

Για τη σάλτσα

  • 250ml νερό
  • 1 φέτα πορτοκάλι
  • 1 φέτα λεμόνι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο, Vitasia
  • ¼ φλιτζ. (50γρ.) καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 1/8 φλιτζ. (30γρ.) κόκκινο ξίδι, Pason
  • ¼ φλιτζ. (50γρ.) κέτσαπ, Kania
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • aλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.σ. άμυλο καλαμποκιού (corn flour) ανακατεμένο με 2 κ.σ. κρύο νερό

 

Για τις γαρίδες και τα λαχανικά

  • 2 πακέτα (500γρ.) καθαρισμένες γαρίδες, Ocean Sea
  • 2 κ.γ. φυτικό λάδι, Vita d’or
  • ½ κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο κατά μήκος και μετά κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πράσινη), κομμένες σε κύβους (μπουκιές)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος για το σοτάρισμα και το πράσινο για τη γαρνιτούρα, χοντροκομμένο
  • 2 ροδέλες φρέσκου ανανά ή κονσέρβα, κομμένες σε κύβους (μπουκιές)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • aλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Για τα νουντλς

  • 1 πακέτο νουντλς, Vitasia, βρασμένα

 

Για τη γαρνιτούρα

  • σουσάμι
  • φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος)

 

Μέθοδος Παρασκευής

Για τη σάλτσα

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο κατσαρολάκι. Αφού κοχλάσει, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να ετοιμάσετε τις γαρίδες και τα νουντλς.
  2. Στη συνέχεια, δέστε τη σάλτσα με ½ κ.σ. άμυλο καλαμποκιού (corn flour) ανακατεμένο με 2 κ.σ. κρύο νερό και βράστε για ακόμα 3 λεπτά.
  3. Τέλος περάστε τη σάλτσα από κόσκινο και κρατήστε μόνο το υγρό.

Για τις γαρίδες

  1. Ξεπαγώστε τις γαρίδες και αφαιρέστε το περιττό νερό.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο με το τζίντζερ μέχρι να βγουν τα αρώματα τους.
  3. Ακολούθως προσθέστε το καρότο, τις πιπεριές και το λευκό μέρος από το κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα λαχανικά.
  4. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα (ροζ).
  5. Στη συνέχεια προσθέστε τον ανανά και αλατοπιπερώστε.
  6. Προσθέστε τη σάλτσα και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
  7. Συνοδέψτε με βραστά νουντλς. Γαρνίρετε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι.
TOP