Γεμιστά πιτάκια με σολομό και συνοδευτική σάλτσα ταρτάρ

Υλικά για 12 μερίδες

Για τη ζύμη

  • 300γρ. (2φλιτζ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις,Χρυσός Μύλος
  • 100ml νερό
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 50γρ βούτυρο, λιωμένο, Milbona
  • 1 κ.γ. βότκα ή ζιβανία
  • ½ κ.γ. αλάτιΚΥΠΑΡΙ 

 

Για τη γέμιση

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ κύμινο
  • 2 μικρά ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 125γρ. σολομό φρέσκο ψιλοκομμένο, Ocean Sea
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, Nostia
  • ½  κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 1 μικρό αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο,Freshona
  • 2 κ.σ. φιστίκιΑιγίνης (χαλεπιανό), ψιλοκομμένο, Alesto
  • 1κ.σ.φρέσκα φύλλα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ώριμο τυρί cheddar, τριμμένο
  • Αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • Πιπέρι, Kania

 

Για την επάλειψη

  • 1 αυγό χτυπημένο

 

Συνοδευτικά

  • Πράσινη σαλάτα από ρόκα, Η Κουζίνα Μου
  • Σάλτσα ταρτάρ (συνταγή 3)

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τη ζύμη

  1. Βάλτε σε ένα μπολ του μίξερ, όλα τα υλικά μαζί και ζυμώστε μέχρι να έχετε ένα λείο ζυμάρι.
  2. Καλύψτε το ζυμάρι με μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

 

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο. Αφού ροδίσει προσθέστε το σκόρδο και το κύμινο.
  2. Ανακατέψτε μέχρι να βγουν τα αρώματα από το σκόρδο και μετά προσθέστε τα μανιτάρια.
  3. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο σολομό και ανακατέψτε μέχρι να ασπρίσει.
  4. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
  5. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί, τον κόλιανδρο, το ώριμο τυρί cheddar αλάτι και πιπέρι.
  6. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 15 λεπτά.

 

Για τις πίτες

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε μια επιφάνεια εργασίας τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Τοποθετήστε τη ζύμη πάνω στο λαδόχαρτο και ακόμα ένα κομμάτι λαδόχαρτο από πάνω. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα λεπτό ορθογώνιο κομμάτι με πλάστη.
  3. Αλείψτε το ορθογώνιο κομμάτι με λιωμένο βούτυρο και μετά τυλίξτε το σαν ένα στενόμακρο λουκάνικο. Κόψτε τη ζύμη σε 12 κομμάτια των 3 εκατοστών και σκεπάστε τα με μια καθαρή πετσέτα για να μη ξεραθούν.
  4. Πάρτε το πρώτο κομμάτι, τοποθετήστε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και πιέστε την λίγο με τα χέρια να απλώσει.  Βάλτε το δεύτερο κομμάτι λαδόκολλα από πάνω και με τον πλάστη ανοίξτε το σε κύκλο 12 εκατοστών.
  5. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα μέσα στον κύκλο, αλείψτε με ασπράδι τον μισό κύκλο και πιέστε με τα δάχτυλα σας σφιχτά να ενωθούν τα φύλλα ώστε να δώσετε σχήμα μισοφέγγαρου.
  6. Ψήστε στους 180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Σερβίρετε ζεστές μαζί με σαλάτα και σάλτσα ταρτάρ.

Για τη σάλτσα ταρτάρ

Υλικά

  • 250γρ. μαγιονέζα, Vita D’Or
  • 3 αγγουράκια ξιδάτα ψιλοκομμένα, Freshona
  • 1 βραστό αυγό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι. ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα, Kania
  • ½ κ.γ. πιπέρι ή ανάμεικτα μπαχαρικά με τσίλι, Deluxe

 

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Ψιλοκόψτε όλα τα υλικά και βάλτε τα στη μαγιονέζα. Ανακατέψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
TOP