Γεμιστό φιλέτο χοιρινό με χαλούμι και παστά φρούτα με σάλτσα με αχλάδι και γλυκό κόκκινο κρασί

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
H συνταγή μπορεί να προετοιμαστεί και με χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς τη γέμιση με το χαλούμι
Για το χοιρινό
- 1 κομμάτι (300γρ) φιλέτο χοιρινό (ψαρονέφρι),Του Χασάπη
- 100γρ. χαλούμι κομμένο σε στενόμακρες λωρίδες, ΓΑΛΠΟ
- 50γρ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα, Alesto
- Ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
Υλικά για τη σάλτσα
- 1 κ.σ φυτικό λάδι, Vita d’or
- ½ κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
- 125 γρ. κουμανταρία ή μαυροδάφνη
- 1 κ.σ μηλόξιδο, Deluxe
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 μεγάλο αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε μέτριους κύβους
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο (για το τελείωμα)
- Ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
- φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα
Πατάτα πουρέ με κουρκουμά
- 125γρ. φακελάκι πατάτα πουρέ, Harvest Basket
- 750γρ. νερό
- 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.γ κουρκουμά, Kania
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 κ.γ. πιπέρι, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για την προετοιμασία του κρέατος:
- Καθαρίστε το ψαρονέφρι από τις ίνες και το περιττό λίπος.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε κατά μήκος (χωρίς να το κόψετε στη μέση). Ακολούθως ανοίξτε το στα δυο.
- Σε ένα πάγκο εργασίας τοποθετήστε ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη και πάνω το χοιρινό. Σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη και κτυπήστε το ελαφρά με ένα μπάτη για να μαλακώσει.
- Στη συνέχεια αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη και καρυκέψτε το κρέας. Γεμίστε με χαλούμι και αποξηραμένα φρούτα το φιλετάκι.
- Κλείστε τη σχισμή με οδοντογλυφίδες ή με σπάγκο ψησίματος.
- Καρυκέψτε ξανά και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.
Προετοιμασία για τη σάλτσα / τελείωμα:
- Ζεστάνετε μια κουταλιά φυτικό λάδι σε βαθύ τηγάνι (το οποίο θα πρέπει να έχει καπάκι).
- Ροδίστε το ψαρονέφρι από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το σε ένα πιάτο.
- Προσθέστε στο τηγάνι την μισή κουταλιά βούτυρο ανάλατο, το κρεμμύδι, το αλάτι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
- Ακολούθως, προσθέστε το κρασί, το ξίδι και τον χυμό.
- Σκεπάστε το με λαδόχαρτο και ακολούθως με το καπάκι. Το λαδόχαρτο δεν θα πρέπει να εξέχει από το τηγάνι.
- Ψήστε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψαρονέφρι. Αν χρειαστεί προσθέστε περισσότερο ζεστό ζωμό. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέστε και το αχλάδι.
- Για να γλασάρει η σάλτσα του χοιρινού, ξεσκεπάστε το χοιρινό, προσθέστε μια κουταλιά ανάλατο βούτυρο και δυναμώστε τη φωτιά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα (να γίνει σαν σιρόπι).
- Βγάλτε το τηγάνι με το χοιρινό εκτός φωτιάς και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Όταν ξεκουραστεί το χοιρινό, αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες (ή τον σπάγκο), κόψτε το σε φέτες, σερβίρετε με τη σάλτσα και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
Πατάτα πουρέ με κουρκουμά
- Βράστε 750γρ. νερό μαζί με το αλάτι και τον κουρκουμά.
- Αφού κοχλάσει προσθέστε το περιεχόμενο του φακέλου και ανακατέψτε μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και το πιπέρι.