Γλυκιά πουτίγκα καρότου “Carrot Kheer” χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4-6
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 500ml φρέσκο γάλα, πλήρες, ΓΑΛΠΟ
- 3 μεγάλα καρότα καθαρισμένα
- 100γρ. (½ φλιτζ.) αμύγδαλα ανάλατα, Alesto
- 100γρ. (½ φλιτζ.) σταφίδες, Alesto
- 80γρ. μέλι, Γλυκάνθη
- 1 γρ. σαφράν, Deluxe
Για τη γαρνιτούρα
- αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, Alesto
- αλεσμένη κανέλα, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε το γάλα, τα καρότα (κομμένα σε ροδέλες), τα αμύγδαλα και τις σταφίδες. Αλέστε καλά μέχρι να έχετε έναν πουρέ.
- Σε μέτρια κατσαρόλα προσθέστε το μείγμα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας το μέλι και το σαφράν.
- Σιγοβράστε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει και να δένει.
- Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά, μοιράστε σε μπολάκια και πασπαλίστε με αμύγδαλα την κάθε μερίδα.
- Γαρνίρετε με κανέλα και αμύγδαλα
- Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.
- Εναλλακτικά μπορείτε να το σερβίρετε από την αρχή σαν smoothie χωρίς να χρειαστεί να το βράσετε.