Γλυκιά πουτίγκα καρότου “Carrot Kheer” χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη
Υλικά για 4-6 μερίδες
500ml φρέσκο γάλα, πλήρες, ΓΑΛΠΟ
3 μεγάλα καρότα καθαρισμένα
100γρ. (½ φλιτζ.) αμύγδαλα ανάλατα, Alesto
100γρ. (½ φλιτζ.) σταφίδες, Alesto
80γρ. μέλι, Γλυκάνθη
1 γρ. σαφράν, Deluxe
Για τη γαρνιτούρα
αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, Alesto
αλεσμένη κανέλα, Kania
Μέδοδος παρασκευής:
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε το γάλα, τα καρότα (κομμένα σε ροδέλες), τα αμύγδαλα και τις σταφίδες. Αλέστε καλά μέχρι να έχετε έναν πουρέ.
Σε μέτρια κατσαρόλα προσθέστε το μείγμα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας το μέλι και το σαφράν.
Σιγοβράστε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει και να δένει.
Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά, μοιράστε σε μπολάκια και πασπαλίστε με αμύγδαλα την κάθε μερίδα.
Γαρνίρετε με κανέλα και αμύγδαλα
Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.
Εναλλακτικά μπορείτε να το σερβίρετε από την αρχή σαν smoothie χωρίς να χρειαστεί να το βράσετε.
TOP
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.
Αποδοχή Προστασία προσωπικών δεδομένων