Γλυκιά πουτίγκα καρότου «Carrot Kheer»

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4-6
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες ΓΑΛΠΟ
- ½ κ.γ. σαφράν, Deluxe
- 3 μεγάλα καρότα καθαρισμένα
- 100 γρ. (½ φλιτζ.) αμύγδαλα ανάλατα, Alesto
- 100 γρ. (½ φλιτζ.) σταφίδες, Alesto
- 50 γρ. ζάχαρη, Belbake
Για τη γαρνιτούρα
- Αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, Alesto
- Αλεσμένη κανέλα, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε το γάλα, το σαφράν τα καρότα (κομμένα σε ροδέλες), τα αμύγδαλα και τις σταφίδες. Αλέστε καλά μέχρι να έχετε έναν πουρέ.
- Σε μέτρια κατσαρόλα, προσθέστε το μείγμα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά.
- Σιγοβράστε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει και να δένει.
- Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά, μοιράστε σε μπολάκια και πασπαλίστε με αμύγδαλα την κάθε μερίδα.
- Γαρνίρετε με κανέλα.
- Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.
- Εναλλακτικά μπορείτε να το σερβίρετε από την αρχή σαν smoothie, χωρίς να χρειαστεί να το βράσετε.