Γλυκιά πουτίγκα καρότου “Carrot Kheer”

Υλικά για 8 μερίδες

  • 4 φλιτζ. φρέσκο γάλα, πλήρες, Milbona
  • 3 φλιτζ. καρότα, τριμμένα στη λεπτή πλευρά του τρίφτη
  • 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος Milbona
  • 4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, Belbake
  • ½  φλιτζ. σταφίδες, Alesto
  • ½  κ.γ. κάρδαμο Kania, σε σκόνη
  • ½  κ.γ. κανέλα Kania, σε σκόνη
  • ½ φλιτζ. αμύγδαλα ανάλατα, ψιλοκομμένα Alesto

 

 

Εκτέλεση: 

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το γάλα. Μόλις πάει να βράσει προσθέστε τα τριμμένα καρότα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά (περίπου 15 λεπτά).
  2. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τις σταφίδες, και το αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση.
  3. Βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το κάρδαμο και την κανέλλα και πολτοποιείτε το μείγμα στην κατσαρόλα με ένα μπλέντερ χεριού.
  4. Μοιράζετε σε μπολάκια και πασπαλίζετε την κάθε μερίδα με αμύγδαλα.
  5. Η πουτίγκα καρότου σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.
TOP