Γλυκόξινο κοτόπουλο ‘‘Sweet and Sour’’

45

Χρόνος Παρασκευής

4'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 4 άτομα:

Για τη σάλτσα (ή χρησιμοποιήστε έτοιμη σάλτσα sweet and sour, Vitasia)

· 500ml νερό

· 1 μικρό πορτοκάλι

· 1 κ.γ. τζίντζερ

· 1 κ.σ. σησαμέλαιο, Vitasia

· 100γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake

· 60γρ. κόκκινο ξίδι ή μηλόξυδο, Kania

· 50γρ. κέτσαπ, Kania

 

Για κοτόπουλο:

· 2 στήθη κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους (μπουκιές), Του Χασάπη

· 3-4 κ.σ. corn flour (άμυλο καλαμποκιού)

 

Για τον χυλό:

· 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα

· 400γρ. νερό

· 1 αυγό

· 2 κ.γ baking powder

· 1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, Deluxe

· ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

· 1 λίτρο φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita d’or

 

Για τα λαχανικά:

· 1 κ.γ. φυτικό λάδι, Vita d’or

· ½ κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

· 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

· 1 μεγάλο καρότο, κομμένο κατά μήκος και μετά κομμένο σε λεπτές φέτες

· 2 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πράσινη), κομμένες σε κύβους (μπουκιές)

· 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος για το σοτάρισμα και το πράσινο για τη γαρνιτούρα, χοντροκομμένο

· 2 ροδέλες φρέσκου ανανά ή κονσέρβα, κομμένες σε κύβους (μπουκιές)

· bamboo shoots σε κονσέρβα, Vitasia

 

Για τη γαρνιτούρα:

· σουσάμι

· φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη σάλτσα:

1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο κατσαρολάκι. Αφού κοχλάσει, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για μισή ώρα.

2. Στη συνέχεια, περάστε τη σάλτσα από κόσκινο και κρατήστε μόνο το υγρό.

 

Για τον χυλό:

1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κοτόπουλο μαζί με το corn flour.

2. Ακολούθως σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάστε τον χυλό ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.

3. Ετοιμάστε παράλληλα μια κατσαρόλα με φυτικό λάδι. Ζεστάνετε το λάδι και ετοιμάστε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και μια τρυπητή κουτάλα.

4. Πάρτε έναν κύβο από το κοτόπουλο και βουτήξτε τον στο δεύτερο μπολ με τον χυλό. Τινάξτε τον περιττό χυλό και τηγανίστε στο ζεστό λάδι.

5. Επαναλάβετε / τηγανίστε με γρήγορα βήματα τα υπόλοιπα κομμάτια.

6. Αφού ροδοκοκκινίσουν τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας.

 

Για τα λαχανικά / τελείωμα του πιάτου:

1. Ετοιμάστε τα λαχανικά και τοποθετήστε τα σε μικρά μπολάκια.

2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, σοτάρετε σε λάδι το τζίντζερ μαζί με το σκόρδο.

3. Αφού βγουν τα αρώματα προσθέστε πρώτα τα καρότα. Σοτάρετε ελαφρώς.

4. Μετά προσθέστε τις πιπεριές. Επαναλάβετε το σοτάρισμα.

5. Στη συνέχεια προσθέστε το φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκό μέρος μόνο) και σοτάρετε ξανά.

6. Τέλος, προσθέστε τον ανανά και το τηγανητό κοτόπουλο.

7. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε μέσα όση σάλτσα χρειάζεστε.

8. Σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίστε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι.

X