Υλικά για μέτριες 5 φλαούνες των 200γρ.

Για τη γέμιση (900γρ)

  • 450γρ.αναρή ανάλατη (1 συσκευασία), ΓΑΛΠΟ
  • 250γρ. αιγοπρόβειο χαλούμι (1 συσκευασία), ΓΑΛΠΟ
  • 2αυγά μεγάλα (120γρ), ελευθέρας βοσκής
  • 4 κ.σ (50γρ) σιμιγδάλι, ψιλό
  • 2 κ.σ (40γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Belbake
  • 1 κ.σ (20γρ) μέλι, Γλυκάνθη
  • 1 κ.γ (5γρ)μπέικιν πάουντερ
  • 10 φύλλα φρέσκα φύλλαδυόσμο
  • 2 συσκευασίες σαφράν, Deluxe
  • 4 κ.σ (50γρ) σταφίδες, Alesto

 

Για τη ζύμη (300γρ)

  • 150γρ (1 φλιτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο Belbake
  • 75γρ. (½ φλιτζάνι) παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • 2 κ.σ (40γρ) ανάλατοβούτυρο, μαλακό, Milbona
  • 1 κ.σ (20γρ) μέλι, Γλυκάνθη
  • 2 κ.γ. μηλόξιδο ή ξύδι από ρόδι, Deluxe
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαστίχα, αλεσμένη
  • ½ κ.γ. μαχλέπι, αλεσμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Για το γλάσο/ επάλειψη

  • 1αυγό
  • 2 κ.σ σουσάμι
  1. Για τη γέμιση: Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τις σταφίδες) και αλέστε τα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε τις σταφίδες. Ακολούθως, φτιάξτε 5 μπάλες των 180 γραμμαρίων την κάθε μια.
  2. Για τη ζύμη: Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά και ζυμώστε πολύ καλά έτσι ώστε το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα χέρια. Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη για 15′ να ξεκουραστεί.
  3. Για την προετοιμασία: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC και στρώστε ένα επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  4. Όταν ξεκουραστεί η ζύμη κάνετε 5 μικρές μπάλες των 60γρ και με τον πλάστη ανοίξτε σε στρογγυλά φύλλα πάχους μισού εκατοστού.
  5. Τοποθετήστε τη γέμιση σε σχήμα μπάλας στο κέντρο της ζύμης. Διπλώστε τη ζύμη προς τη γέμιση σχηματίζοντας ένα τρίγωνό ή τετράγωνο. Με ένα πιρουνάκι πατήστε τις γωνιές ελαφρά έτσι ώστε να σφραγιστούν οι γωνιές. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες φλαούνες.
  6. Αλείψτε τις με το αυγό, πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε στους 180ºC για 25 περίπου λεπτά.
X