Γρήγορες και εύκολες vegan πασκιές

30'

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

5

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση (500γρ.)

  • 1 κ.σ. (10γρ.) ελαιόλαδο, ΕΥ
  • 150γρ. vegan σνίτσελ σε μικρούς κύβους,Vemondo
  • 1 μικρό (50γρ.) κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/3 κ.γ. κανέλα αλεσμένη, Kania
  • 1/3 κ.γ.αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/3 κ.γ. κύμινο
  • 150γρ. κίτρινο vegan τυρί τριμμένο (τύπου τσένταρ με λάδι καρύδας), Vemondo
  • Ένα μήλο τριμμένο (175γρ.) και καλά στραγγισμένο (75γρ.)
  • 2 κ.σ. (25γρ.) σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ.σ. (20γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Νώμα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 1 κ.γ. (5γρ.)μπέικιν πάουντερ
  • 5 φύλλα φρέσκο δυόσμο

 

Για τη ζύμη (400γρ.)

  • 240γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις,κοσκινισμένο, νώμα
  • 100γρ. vegan μαργαρίνη ή βούτυρο, Vemondo
  • 50γρ. γάλα αμυγδάλου ή βρώμης, Vemondo
  • 2 κ.γ. μηλόξυδο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, Belbake
  • ½ κ.γ. μαστίχα, αλεσμένη
  • ½ κ.γ. μαχλέπι, αλεσμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι

 

Για το γλάσο/ επάλειψη

  • 50ml γάλα αμυγδάλου
  • Βρασμένο σουσάμι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη γέμιση:

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά σε ελαιόλαδο (κανέλα, μοσχοκάρυδο, κύμινο). Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  2. Ακολούθως προσθέστε και το σνίτσελ και σοτάρετε για ένα λεπτό.
  3. Παράλληλα πάρτε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε μέσα το τριμμένο τυρί, το μήλο το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα λεμόνι, το baking powder και τον δυόσμο.
  4. Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και το σνίτσελ μέσα στο μείγμα με το τυρί και ανακατέψτε καλά.
  5. Ακολούθως, φτιάξτε 5 μπάλες των 80 γραμμαρίων η κάθε μία.

 

 

Για τη ζύμη:

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά και ζυμώστε πολύ καλά έτσι ώστε το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα χέρια. Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη για 15΄ να ξεκουραστεί.

 

Για την προετοιμασία:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC και στρώστε ένα επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  2. Όταν ξεκουραστεί η ζύμη κάντε 5 μικρές μπάλες των 100γρ. και με τον πλάστη ανοίξτε σε στρογγυλά φύλλα πάχους μισού εκατοστού.
  3. Προσθέστε μια μπάλα μείγματος μέσα στον κύκλο, αλείψτε με νερό τον μισό κύκλο και πιέστε με τα δάχτυλά σας σφιχτά να ενωθούν τα φύλλα ώστε να δώσετε σχήμα μισοφέγγαρου.
  4. Εναλλακτικά, φτιάξτε ακόμη ένα σχήμα για τις πασκιές: ανοίξτε 2 φύλλα στρογγυλά με το πρώτο να είναι λίγο χοντρό και στο μέγεθος μιας μικρής παλάμης. Το δεύτερο θα πρέπει να είναι πιο λεπτό και πιο μικρό σε διάμετρο (βλέπε φώτο).
  5. Σουσαμώστε τη βάση του μεγάλου φύλλου και μετά γυρίστε το ανάποδα (με το σουσάμι να είναι από κάτω). Τοποθετήστε στο κέντρο μια μπάλα. Πάνω από την μπάλα τοποθετήστε το μικρότερο φύλλο. Ενώστε/ κλείστε τις άκρες των δύο φύλλων γύρω γύρω, εσωκλείοντας τη ζύμη μέσα.
  6. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες πασκιές.
  7. Αλείψτε τις με το γάλα, βουτήξτε στο σουσάμι και ψήστε στους 180ºC για περίπου 25΄.
X