Διπλά “Smashed burgers” σε φρέσκο ψωμάκι.

Υλικά για 12 (δώδεκα) μπιφτέκια (6 διπλά μπέργκερς)

  • 1 συσκευασία (600γρ.) βοδινό κιμά, Του Χασάπη
  • ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, Deluxe
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • πιπέρι, Kania

 

Συνοδευτικά

  • Για τα ψωμάκια
  • Σπιτική κέτσαπ
  • Καραμελωμένο κρεμμύδι
  • Μαρούλι
  • Ντομάτα
  • Αγγουράκι τουρσί σε φέτες, Freshona
  • Τυρί σε φέτες, Milbona
  • Μαγιονέζα, Vita d’or
  • Τραγανές πατάτες με δεντρολίβανο (συνταγή #8)

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τα μπιφτέκια

  1. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά (κιμά, μπαχαρικά, πιπέρι) και ζυμώνετε ελαφρά με τα δάχτυλα.
  2. Χωρίστε τον κιμά σε δώδεκα (12) μέρη. Μην τα πιέσετε πολύ για να βγουν πιο αφράτα.
  3. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε ψηλή φωτιά και αφού βράσει καλά, τοποθετήστε επάνω τον κιμά.
  4. Με μια επίπεδη σπάτουλα πιέστε το μπιφτέκι για να σχηματιστεί σαν μικρή πίτα. Καρυκεύστε με αλάτι.
  5. Ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα και μετά γυρνάτε τα μπιφτέκια από την άλλη μέχρι να πάρουν ξανά χρώμα. Καρυκεύστε ξανά με αλάτι. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα μπιφτέκια.

 

Φρέσκα Ψωμάκια για Burgers

Υλικά για 6 burgers των 110γρ.

  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, Belbake
  • 200γρ. χλιαρό νερό
  • 15γρ. (μια συσκευασία) γάλα εβαπορέ, Milbona
  • 7γρ. (1 φακελάκι ή 2 κ.γ.) μαγιά, Belbake
  • 30γρ. (2 κ.σ.) βούτυρο Vita D’or
  • 2 κ.γ. μέλι, Γλυκάνθη
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Επιπλέον

  • 1 ½ κ.σ. σουσάμι για το πασπάλισμα
  • νερό για το άλειμμα

 

Για το δακτυλίδι/φόρμα

  • 6 κόλλες ασημόχαρτο
  • 1 κ.σ. λάδι φυτικό, Vita d’or
 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Στη συνέχεια, ζυμώστε όλα τα υλικά του burger μαζί για 2 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα και για 3 στη γρήγορη.
  2. Ξεκουράστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ για μια ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
  3. Ενώ ξεκουράζεται η ζύμη, στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και ετοιμάστε τις φόρμες δακτυλίδι. Πάρτε 6 κόλλες λαδόχαρτο (μήκους 40εκ. περίπου). Διπλώστε τις 3 φορές κατά μήκος σχηματίζοντας έτσι μια στενόμακρη λωρίδα.
  4. Ακολούθως, μετρήστε 32 εκατοστά και σχηματίστε ένα μεγάλο δακτυλίδι. Το κάθε δακτυλίδι θα έχει διάμετρο 11 εκατοστά. Καρφιτσώστε το 3 φορές γύρω με έναν συνδετήρα. Λαδώστε το εσωτερικό του κύκλου με λάδι και το τοποθετούμε πάνω στο ταψί.
  5. Αφού ξεκουραστεί το ζυμάρι, ζυγίστε το κάθε ζυμάρι σε 110γρ. και κάνετε μπαλίτσα.
  6. Τοποθετήστε την κάθε μπαλίτσα μέσα στο δακτυλίδι και αφήστε να ξεκουραστούν για ακόμη μια ώρα ή μέχρι να φουσκώσουν.
  7. Μέχρι να φουσκώσουν, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Επιπλέον, τοποθετείστε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό μέσα στον φούρνο για να δημιουργήσετε υγρασία.
  8. Αφού φουσκώσουν τα ψωμάκια, αλείψτε με νερό και πασπαλίστε με σουσάμι.
  9. Ψήστε στους 180°C στον αέρα για 15 λεπτά με υγρασία.

 

Εύκολη σπιτική κέτσαπ ντομάτας “Bloody Mary”

Υλικά για 600γρ. κέτσαπ

  • 250γρ. ντομάτα πασάτα, Freshona
  • 250γρ. ντομάτα χυμό, Vitafit
  • 1 μήλο, καθαρισμένο από φλούδα και σπόρια, κομμένο στα τέσσερα
  • 3 κ.σ. βότκα
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 3 κ.γ. Wostershire sauce
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ. ρεπανάκι (horseradish) τριμμένο
  • 1 ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο ή καρυκεύματα με τσίλι
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο, Kania
  • 60γρ. σέλινο, χωρίς ίνες, κομμένο σε κυβάκια

 

Μέθοδος παρασκευής: για την κέτσαπ

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε όλα τα υλικά και βράστε τα μέχρι να μαλακώσει το μήλο.
  2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πολτοποιείστε τα υλικά μέχρι να γίνουν σάλτσα.
  3. Ακολούθως τοποθετήστε τη σάλτσα σε ένα μπολ και προσθέστε το σέλινο σε κυβάκια. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
  4. Φυλάξτε σε γυάλινα βαζάκια.

 

Για τη συναρμολόγηση

  1. Κόψτε τα ψωμάκια σε τρείς ίσες φέτες. Αλείψτε το πρώτο ψωμί με κέτσαπ, προσθέστε επάνω το μαρούλι, τη ντομάτα και το μπέργκερ. Πάνω από το μπέργκερ τοποθετήστε το τυρί.
  2. Ακολούθως κλείστε με το δεύτερο κομμάτι ψωμί. Αλείψτε ξανά με κέτσαπ, προσθέστε επάνω το μαρούλι, το αγγουράκι τουρσί και το μπέργκερ.
  3. Αλείψτε το ψωμί που θα τοποθετήσετε από πάνω με μαγιονέζα και κλείστε το μπέργκερ.

 

Καραμελωμένα κρεμμύδια 

Υλικά

  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα φέτες
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι. Ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, περίπου 10 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει σκούρο και καραμελωμένο.
  2. Προσθέστε το ξίδι και ανακατέψτε καλά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

 

 

Πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο

Υλικά

  • 500γρ. μικρές πατάτες με φλούδα, καλά πλυμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • αλάτι, Kυπάρι
  • ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, Deluxe
  • χυμό από ένα λεμόνι και 1 κ.γ. ξύσμα
  • 1/3 φλιτζ. ζεστό νερό από τις πατάτες που θα βράσουμε
  • 1 κλωνάρι για το ψήσιμο και ένα για την παρουσίαση
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania


Μέθοδος παρασκευής: για τις πατάτες

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τις κόβουμε στη μέση.
  2. Βράζουμε για 10΄ από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, μαζί με το αλάτι και το σκόρδο.
  3. Στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος.
  4. Παράλληλα, σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, τα ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο,
  5. τον χυμό και το ξύσμα λεμόνι, το δεντρολίβανο, το ζεστό νερό από τις πατάτες που βράζουν και το αλατοπίπερο.
  6. Τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Περιχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 25΄- 30΄, έως ότου πάρουν χρώμα.
  9. Αφού ψηθούν πασπαλίζουμε ξανά με δεντρολίβανο και σερβίρουμε.
TOP