Επιδόρπιο Μπράουνις σοκολάτας με φιστικοβούτυρο, κρεμώδες τυρί, μπανάνα και μπισκότο

Υλικά για ένα τετράγωνο ταψί 22 εκατοστών

Μείγμα σοκολάτας:

  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 200γρ. σοκολάτα 74%-85% στερεά κακάο, J.D.Gross
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 3 μέτρια (150γρ.) αυγά
  • 1 φακελάκι βανίλια, Belbake
  • ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος

 

Γέμιση:

  • 200γρ. κρεμώδες τυρί, GOLDESSA
  • 200 γρ. φιστικοβούτυρο, Mister CHOC
  • 1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες

 

Επικάλυψη:

  • 6 (120γρ) μπισκότα chocolate chips (κομμένα στη μέση), Sonday

 

Για το σερβίρισμα:

  • Παγωτό βανίλια, Gelatelli

 

Μέθοδος παρασκευής:

Για το ταψί:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε ένα ταψί 22 εκατοστών με λαδόχαρτο. Ιδανικά, το λαδόχαρτο θα πρέπει να εξέχει από το ταψί για να διευκολύνει τη διαδικασία αφαίρεσης από το ταψί.

 

Για το μείγμα σοκολάτας:

  1. Τοποθετούμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  2. Αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  3. Παράλληλα σε ένα μίξερ, κτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  4. Αφού αφρατέψουν καλά, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μίξερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  5. Τέλος, προσθέτουμε αλεύρι στο μπολ μαζί με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.

 

Για τη γέμιση:

  1. Τοποθετούμε το φιστικοβούτυρο και το κρεμώδες τυρί σε ένα μπολ και με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
  2. Κόβουμε την μπανάνα σε λεπτές φέτες.

 

Για το τελείωμα:

  1. Στο ταψί με το λαδόχαρτο, τοποθετούμε τα 2/3 του μείγματος της σοκολάτας και το απλώνουμε παντού.
  2. Τοποθετούμε το μείγμα τυριού πάνω στο μείγμα σοκολάτας και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής το απλώνουμε παντού.
  3. Πάνω από το μείγμα τυριού, τοποθετούμε την μπανάνα κομμένη σε φέτες.
  4. Στη συνέχεια τοποθετούμε το 1/3 του μείγματος της σοκολάτας και το απλώνουμε παντού.
  5. Τοποθετούμε τα έξι μπισκότα που κόψαμε στη μέση, ομοιόμορφα μέσα στο ταψί.
  6. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν οι άκρες και το μείγμα στο κέντρο  να σταθεροποιηθεί. Το μείγμα παράλληλα θα πρέπει να είναι λίγο ρευστό.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμο και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
  8. Ιδανικά αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για μια ώρα και κόβουμε σε τετράγωνα.
  9. Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
TOP