Ινδικό κάρυ Τίκα Μασάλα με τσάτνεϊ μάνγκο και μήλο

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4-6
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία (500γρ) κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρές μπουκιές, Του Χασάπη
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένo
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 2 κ.γ. κόλιανδρο ξηρό
- 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
- 1 κ.γ. αλεσμένο κουρκουμά
- 1 κ.γ. αρτύματα με τσίλι, Deluxe
- 1 κ.σ. ντομάτα πάστα, Kania
- 500γρ ντομάτες πασάτα, Freshona
- 200γρ νερό
- 1 συσκευασία (200γρ) γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- Φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα
Για το τσάτνεϊ:
- 1 μεγάλο μήλο, αποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 μάνγκο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, κομμένη σε μικρούς κύβους
- ½ φλιτζ. (100γρ) καστανή ζάχαρη, Belbake
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ½ φλιτζ. (100γρ) σταφίδες, Alesto
- ¼ φλιτζ. (60γρ) ξίδι μήλο, Deluxe
- 1 κ.σ τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 1 κ.γ αρτύματα garam masala, Deluxe
- ½ κ.γ κανέλα σε σκόνη, Kania
- ½ κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Συνοδευτικό αρωματικό ρύζι με κάρδαμο
- 1 φλιτζ.ρύζι μπασμάτι, Golden Sun
- 2 φλιτζ. νερό
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.γ. ολόκληρους σπόρους κάρδαμο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Κόψτε το κοτόπουλο στήθος σε κύβους και ετοιμάστε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα δίσκο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι.
- Στη συνέχεια προσθέστε το κοτόπουλο, το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
- Ακολούθως βάλτε με τη σειρά όλα τα μπαχαρικά της συνταγής και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματα τους.
- Προσθέστε την πάστα ντομάτας, την πασάτα και το νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Τελευταίο προσθέστε το γιαούρτι και βράστε για 2 λεπτά.
- Εκτός φωτιάς, γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με ρύζι και το τσάτνεϊ.
Για το τσάτνεϊ:
- Σε μια κατσαρόλα προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό λεμόνι.
- Αρχικά, βράστε σε υψηλή φωτιά και ανακατέψτε καλά.
- Ακολούθως χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να μαλακώσουν τα φρούτα για 20 λεπτά περίπου. Ανά διαστήματα θα πρέπει να ανακατεύετε το μείγμα για να μην κολλήσουν τα φρούτα.
- Αφού το μείγμα πήξει και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, προσθέστε τον χυμό λεμόνι.
Συνοδευτικό αρωματικό ρύζι με κάρδαμο
- Ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο και βγει το νερό καθαρό.
- Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι επάνω σε μια λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό μαζί με το βούτυρο, το κάρδαμο και το αλάτι.
- Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Αφήστε για 10-11 λεπτά ξεσκέπαστο (ή μέχρι να απορροφήσει το νερό). Μην ανακατέψετε το ρύζι.
- Ακολούθως βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
- Πριν σερβίρετε σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει και να φύγει ο ατμός.