Ινδικό κάρυ Τίκα Μασάλα με τσάτνεϊ μάνγκο και μήλο

Υλικά για 4-6 άτομα


  • 1 συσκευασία (500γρ) κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρές μπουκιές, Του Χασάπη
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένo
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο ξηρό
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κουρκουμά
  • 1 κ.γ. αρτύματα με τσίλι, Deluxe
  • 1 κ.σ. ντομάτα πάστα, Kania
  • 500γρ ντομάτες πασάτα, Freshona
  • 200γρ νερό
  • 1 συσκευασία (200γρ) γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • Φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα

Μέθοδος παρασκευής

  1. Κόψτε το κοτόπουλο στήθος σε κύβους και ετοιμάστε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα δίσκο.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το κοτόπουλο, το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
  4. Ακολούθως βάλτε με τη σειρά όλα τα μπαχαρικά της συνταγής και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματα τους.
  5. Προσθέστε την πάστα ντομάτας, την πασάτα και το νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  6. Τελευταίο προσθέστε το γιαούρτι και βράστε για 2 λεπτά.
  7. Εκτός φωτιάς, γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με ρύζι και το τσάτνεϊ.

 

Για το τσάτνεϊ:

  • 1 μεγάλο μήλο, αποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 μάνγκο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • ½ φλιτζ. (100γρ) καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζ. (100γρ) σταφίδες, Alesto
  • ¼ φλιτζ. (60γρ) ξίδι μήλο, Deluxe
  • 1 κ.σ τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 1 κ.γ αρτύματα garam masala, Deluxe
  • ½ κ.γ κανέλα σε σκόνη, Kania
  • ½ κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό λεμόνι.
  2. Αρχικά, βράστε σε υψηλή φωτιά και ανακατέψτε καλά.
  3. Ακολούθως χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να μαλακώσουν τα φρούτα για 20 λεπτά περίπου. Ανά διαστήματα θα πρέπει να ανακατεύετε το μείγμα για να μην κολλήσουν τα φρούτα.
  4. Αφού το μείγμα πήξει και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, προσθέστε τον χυμό λεμόνι.

 

Συνοδευτικό αρωματικό ρύζι με κάρδαμο

Υλικά

  • 1 φλιτζ.ρύζι μπασμάτι, Golden Sun
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ. ολόκληρους σπόρους κάρδαμο

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο και βγει το νερό καθαρό.
  2. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι επάνω σε μια λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό μαζί με το βούτυρο, το κάρδαμο και το αλάτι.
  4. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά.
  5. Αφήστε για 10-11 λεπτά ξεσκέπαστο (ή μέχρι να απορροφήσει το νερό). Μην ανακατέψετε το ρύζι.
  6. Ακολούθως βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
  7. Πριν σερβίρετε σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει και να φύγει ο ατμός.
TOP