Ισπανική Ομελέτα «Τορτίγια»

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Η τορτίγια προετοιμάζεται πιο εύκολα ψήνοντάς τη στον φούρνο
- 3 κ.σ ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι, Vita d’or
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
- ½ κιλό (3 μέτριες) πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
- 6 μεγάλα αυγά
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το τηγάνι
- Σε ένα μέτριo τηγάνι (20 εκατοστών) σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Αφού σοταριστεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τις πατάτες που κόψαμε σε μικρούς κύβους.
- Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σκεπάζουμε τις πατάτες με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθούν εντελώς.
- Αφού ψηθούν, τις αφαιρούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Παίρνουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20 εκατοστών (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνουμε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο το οποίο κόψαμε και αυτό στρογγυλό.
- Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το πιπέρι χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
- Αφού κτυπηθούν καλά τα αυγά, τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο.
- Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η τορτίγια μας φουσκώσει και πάρει χρώμα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και κόβουμε σε 4 κομμάτια.