Κάρυ Τίκα Μασάλα με κουνουπίδι και κρέμα σόγιας
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2021/11/time-icn2.png)
30
Χρόνος Παρασκευής
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2021/11/time-icn2.png)
30'
Χρόνος Ψησίματος
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2021/11/servingsize-icn.png)
4
Μερίδες
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2021/11/dif-icn.png)
*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για το κουνουπίδι
- 1 κιλό κουνουπίδι κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 2-3 κ.σ φυτικό λάδι, Vita d’or
- Χυμό ένα λεμόνι
- 1 κ.γ. αλάτι, νώμα
- 1 κ.γ. πιπέρι, νώμα
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένo
- ½ κ.γ. αλάτι, νώμα
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κ.γ. κόλιανδρο ξηρό
- 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
- 1 κ.γ. αλεσμένο κουρκουμά
- 1 κ.γ. αρτύματα με τσίλι, Deluxe
- 1 κ.σ. ντομάτα πάστα, Kania
- 500γρ. ντομάτες πασάτα, Freshona
- 1 συσκευασία (200γρ.) κρέμα σόγιας, Vemondo
- Φύλλακόλιανδρου, για γαρνίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Κόψτε το κουνουπίδι σε μικρές μπουκιές και τοποθετήστε το σε ένα μπολ με λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Στρώστε το ταψί με λαδόχαρτο, απλώστε το κουνουπίδι. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κουνουπίδι.
- Παράλληλα, ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε για 15 δευτερόλεπτα.
- Ακολούθως, βάλτε με τη σειρά όλα τα μπαχαρικά της συνταγής και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματά τους.
- Προσθέστε την πάστα ντομάτας, την πασάτα και την κρέμα σόγιας. Σιγοβράστε για 5 λεπτά.
- Τελευταία προσθέστε το κουνουπίδι και βράστε για 2 λεπτά.
- Εκτός φωτιάς, γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με ρύζι.