Κάρυ Τίκα Μασάλα με κουνουπίδι και κρέμα σόγιας

30

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για το κουνουπίδι

  • 1 κιλό κουνουπίδι κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 2-3 κ.σ φυτικό λάδι, Vita d’or
  • Χυμό ένα λεμόνι
  • 1 κ.γ. αλάτι, νώμα
  • 1 κ.γ. πιπέρι, νώμα

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένo
  • ½ κ.γ. αλάτι, νώμα
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο ξηρό
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κουρκουμά
  • 1 κ.γ. αρτύματα με τσίλι, Deluxe
  • 1 κ.σ. ντομάτα πάστα, Kania
  • 500γρ. ντομάτες πασάτα, Freshona
  • 1 συσκευασία (200γρ.) κρέμα σόγιας, Vemondo
  • Φύλλακόλιανδρου, για γαρνίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Κόψτε το κουνουπίδι σε μικρές μπουκιές και τοποθετήστε το σε ένα μπολ με λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  3. Στρώστε το ταψί με λαδόχαρτο, απλώστε το κουνουπίδι. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κουνουπίδι.
  4. Παράλληλα, ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι.
  5. Στη συνέχεια, προσθέστε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε για 15 δευτερόλεπτα.
  6. Ακολούθως, βάλτε με τη σειρά όλα τα μπαχαρικά της συνταγής και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματά τους.
  7. Προσθέστε την πάστα ντομάτας, την πασάτα και την κρέμα σόγιας. Σιγοβράστε για 5 λεπτά.
  8. Τελευταία προσθέστε το κουνουπίδι και βράστε για 2 λεπτά.
  9. Εκτός φωτιάς, γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με ρύζι.
X