Κέικ αμυγδάλου “Torta Caprese”

Υλικά για 2 κέικ

  • 6 αυγά
  • 200γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 200γρ. ζάχαρη, Belbake
  • 200γρ. μαύρη σοκολάτα, J.D GROSS
  • 200γρ. αλεσμένα αμύγδαλα, Alesto
  • 2-3 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου, Belbake

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί σε μπέν μαρί και στη συνέχεια αναμείξτε τα αμύγδαλα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  2. Σε δύο μπολ, διαχωρίστε τα 3 αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
  3. Ανακατέψτε τους κρόκους μαζί με το μείγμα της σοκολάτας που έχει κρυώσει και ακολούθως προσθέστε τη ζάχαρη. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  4. Σε ένα μπωλ χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώστε προσεκτικά τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας.
  5. Στρώστε δύο φόρμες (15 cm) με αντικολλητικό χαρτί και βουτυρώστε τις. Ψήστε την caprese σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 30-35 λεπτά. Αφήστε την να κρυώσει. Ξεφορμάρετε και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
TOP