Κέικ διπλής σοκολάτας

Υλικά για 8 μερίδες

Για τη ζύμη

  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52% κακάο, Fin Carré
  • 200γρ. (1 φλιτζ.) καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 150γρ. μαλακό βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 3 μέτρια αυγά (150γρ)
  • 1 κ.γ. μπράντυ, Majestät
  • 130γρ. (1 φλιτζ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 1 κ.γ βανίλια
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

Για τη σάλτσα

  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52% κακάο, ψιλοκομμένη Fin Carré
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά, Milbona

Για τη διακόσμηση

  • Καρύδια ανάλατα
  • Παγωτό βανίλια
  • Ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 16 εκατοστών
  • Λαδόχαρτο

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ετοιμάστε το ταψάκι: Στρώστε με λαδόχαρτο ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 16 εκατοστών. Το χαρτί θα πρέπει να εξέχει από τη βάση της φόρμα ένα εκατοστό έτσι ώστε να μην βγει το μείγμα από τη βάση. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC.
  2. Ετοιμάστε το μείγμα: Λιώστε τα 200γρ σοκολάτας σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμμάτων.
  3. Παράλληλα κτυπήστε σε ένα μίξερ το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν καλά.
  4. Αφού κτυπηθούν καλά προσθέστε ένα ένα τα αυγά και το μπράντυ.
  5. Τελευταία προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το baking powder μαζί με το αλάτι.
  6. Τοποθετήστε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε στους 180οC για 45 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.
  7. Ακολούθως αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί για 15 λεπτά, κόψτε σε κομμάτια, τοποθετήστε επάνω παγωτό, περιχύστε με σάλτσα και πασπαλίστε με καρύδια.

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος.
  2. Βράστε το μείγμα και αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  3. Προσθέστε μέσα τη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθεί το μίγμα.

 

 

TOP