Κέικ λεμόνι

Υλικά για ένα τετράγωνο κέικ 22 εκατοστών

Για το κέικ

  • 125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
  • 125γρ. ζάχαρη, Belbake
  • Πρέζα αλάτι
  • 150γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 3 μέτρια αυγά (150γρ)
  • 2 μέτρια λεμόνια, ξύσμα (4 κ.γ) και χυμό (50γρ)
  • 1 φακελάκι βανίλια (8γρ.), Belbake
  • 2 κ.γ baking powder, Belbake

 

Γλάσο

  • 100γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake
  • 3 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 κ.γ ξύσμα λεμόνι

 

Μέθοδος παρασκευής

Για το κέικ

  1. Ετοιμάστε ένα τετράγωνο ταψί με λαδόχαρτο μήκους 22 εκατοστών. Το λαδόχαρτο θα πρέπει να εξέχει λίγο από το ταψί για να μπορέσετε να αφαιρέσετε το κέικ πιο εύκολα.
  2. Πάρτε το ξύσμα από το λεμόνι και ακολούθως κάντε το χυμό (50γρ). Κρατήστε 3 κ.σ χυμό και 1 κ.γ ξύσμα για το γλάσο σε ένα μέτριο μπολ.
  3. Σε ένα μπολ κτυπήστε όλα τα υλικά του κέικ μαζί. Τοποθετήστε τα στο ταψί.
  4. Ψήστε στους 175 βαθμούς κελσίου για 22 λεπτά (δοκιμάστε αν ψήθηκε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα).
  5. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για μισή ώρα. Αφαιρέστε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και στρώστε πάνω το γλάσο.

 

Για το γλάσο και σερβίρισμα

  1. Στο μέτριο μπολ που έχετε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, προσθέστε 1 κ.σ νερό και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ρευστό γλάσο.
  2. Στρώστε πάνω στο κρύο κέικ και αφήστε 15 λεπτά να καταστηθεί. Σερβίρετε αμέσως.
  3. Αν θέλετε να φυλάξετε το κέικ, κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και φυλάξτε μέχρι και 4 μέρες στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.
TOP