Υλικά για ένα στρογγυλό κιουνεφέ των 20 εκατοστών

 

Για τη ζύμη

  • 225γρ. φύλλο κανταΐφι (μισή συσκευασία), KARDIS
  • 75γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο, Milbona
  • 500γρ. ανάλατη φρέσκια μοτσαρέλα, τριμμένη, Lovilio

Για το σιρόπι

  • 150γρ. λευκή ζάχαρη
  • 100γρ. νερό
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 μικρή φλούδα λεμονιού
  • 1/3  κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania

 

Για τη γαρνιτούρα/ σερβίρισμα:

  • 50γρ. (ή όσο χρειαστεί) ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης, Alesto
  • Παγωτό της επιλογής σας, Gelatelli
  • Κεράσια αμαρένα, DELUXE ή γλυκό κουταλιού κεράσι

 

Μέθοδος παρασκευής

Για το σιρόπι

  1. Το σιρόπι θα πρέπει να προετοιμαστεί πρώτο για να κρυώσει. Βράστε όλα τα υλικά και αφού φτάσει σε σημείο βρασμού αφήστε το να κοχλάσει για 2 λεπτά μόνο.

 

Για το κιουνεφέ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C.  Λιώστε το βούτυρο και βουτυρώστε ένα ταψάκι των 20 εκατοστών.
  2. Αφρατέψτε το κανταΐφι με τα δάχτυλα μέχρι να χωρίσουν οι ίνες του και μετά το ψιλοκόβετε λίγο με ένα μαχαίρι ώστε να μην είναι μακριές οι ίνες του.
  3. Στρώστε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι στο ταψάκι.
  4. Πατήστε το κανταΐφι ελαφρά με την παλάμη ώστε να γίνει πιο επίπεδο και να στρώσει καλά.
  5. Στη συνέχεια με ένα πινέλο βουτυρώστε το κανταΐφι  με το βούτυρο. Θα πρέπει να βουτυρωθεί ελαφρώς έτσι θα χρησιμοποιήσετε λιγότερο από τη μισή ποσότητα βουτύρου.
  6. Πασπαλίστε το κανταΐφι με τα τυριά και καλύψτε με το υπόλοιπο κανταΐφι που σας έχει μείνει. Πατήστε ξανά το κανταΐφι ελαφρά με την παλάμη σας.
  7. Τέλος με ένα πινέλο βουτυρώστε το κανταΐφι με το υπόλοιπο βούτυρο.
X