Υλικά για ένα στρογγυλό κιουνεφέ των 20 εκατοστών
Για τη ζύμη
- 225γρ. φύλλο κανταΐφι (μισή συσκευασία), KARDIS
- 75γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο, Milbona
- 500γρ. ανάλατη φρέσκια μοτσαρέλα, τριμμένη, Lovilio
Για το σιρόπι
- 150γρ. λευκή ζάχαρη
- 100γρ. νερό
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
- 1 μικρή φλούδα λεμονιού
- 1/3 κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania
Για τη γαρνιτούρα/ σερβίρισμα:
- 50γρ. (ή όσο χρειαστεί) ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης, Alesto
- Παγωτό της επιλογής σας, Gelatelli
- Κεράσια αμαρένα, DELUXE ή γλυκό κουταλιού κεράσι
Μέθοδος παρασκευής
Για το σιρόπι
- Το σιρόπι θα πρέπει να προετοιμαστεί πρώτο για να κρυώσει. Βράστε όλα τα υλικά και αφού φτάσει σε σημείο βρασμού αφήστε το να κοχλάσει για 2 λεπτά μόνο.
Για το κιουνεφέ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C. Λιώστε το βούτυρο και βουτυρώστε ένα ταψάκι των 20 εκατοστών.
- Αφρατέψτε το κανταΐφι με τα δάχτυλα μέχρι να χωρίσουν οι ίνες του και μετά το ψιλοκόβετε λίγο με ένα μαχαίρι ώστε να μην είναι μακριές οι ίνες του.
- Στρώστε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι στο ταψάκι.
- Πατήστε το κανταΐφι ελαφρά με την παλάμη ώστε να γίνει πιο επίπεδο και να στρώσει καλά.
- Στη συνέχεια με ένα πινέλο βουτυρώστε το κανταΐφι με το βούτυρο. Θα πρέπει να βουτυρωθεί ελαφρώς έτσι θα χρησιμοποιήσετε λιγότερο από τη μισή ποσότητα βουτύρου.
- Πασπαλίστε το κανταΐφι με τα τυριά και καλύψτε με το υπόλοιπο κανταΐφι που σας έχει μείνει. Πατήστε ξανά το κανταΐφι ελαφρά με την παλάμη σας.
- Τέλος με ένα πινέλο βουτυρώστε το κανταΐφι με το υπόλοιπο βούτυρο.