Υλικά για δύο στρογγύλα κιουνεφέ των 20 εκατοστών

 

Για τη ζύμη

 

  • 450γρ. φύλλο κανταΐφι, KARDIS
  • 150γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο, Milbona
  • 375γρ. ανάλατη φρέσκια μοτσαρέλα, τριμμένη, Lovilio
  • 100γρ. ανάλατη αναρή, ΓΑΛΠΟ

Για το σιρόπι

  • 300γρ. λευκή ζάχαρη
  • 200γρ. νερό
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • ½  κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania

 

Για τη γαρνιτούρα/ σερβίρισμα:

  • 100γρ. (ή όσο χρειαστεί) ψιλοκομμένο φιστίκια Αιγίνης, Alesto
  • Παγωτό της επιλογής σας, Gelatelli
  • Κεράσια αμαρένα, DELUXE ή γλυκό κουταλιού κεράσι

 

 

Μέθοδος παρασκευής

Για το σιρόπι

  1. Το σιρόπι θα πρέπει να προετοιμαστεί πρώτο για να κρυώσει. Βράστε όλα τα υλικά και αφού φτάσει σε σημείο βρασμού αφήστε το να κοχλάσει για 2 λεπτά μόνο.

 

Για το κιουνεφέ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.  Λιώστε το βούτυρο και βουτυρώστε δύο ταψάκια των 20 εκατοστών.
  2. Αφρατέψτε το κανταΐφι με τα δάχτυλα μέχρι να χωρίσουν οι ίνες του και μετά το ψιλοκόβετε λίγο με ένα μαχαίρι ώστε να μην είναι μακριές οι ίνες του.
  3. Στρώστε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι στα δύο ταψάκια.
  4. Πατήστε το κανταΐφι ελαφρά με την παλάμη ώστε να γίνει πιο επίπεδο και να στρώσει καλά.
  5. Στη συνέχεια με ένα πινέλο βουτυρώστε το κανταΐφι  με το βούτυρο. Θα πρέπει να βραχεί ελαφρώς έτσι θα χρησιμοποιήσετε λιγότερο από τη μισή ποσότητα.
  6. Πασπαλίστε το κανταΐφι με τα τυριά και καλύψτε με το υπόλοιπο κανταΐφι που σας έχει μείνει. Πατήστε ξανά το κανταΐφι ελαφρά με την παλάμη σας.
  7. Τέλος με ένα πινέλο βουτυρώστε το κανταΐφι με τον υπόλοιπο βούτυρο.
  8. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
  9. Όταν βγει από το φούρνο περιχύστε κρύο σιρόπι μέχρι να το απορροφήσει όλο.
  10. Το αναποδογυρίζετε επάνω σε σανίδα κοπής και το κόβετε σε μερίδες.

Το σερβίρετε αμέσως με μπάλα παγωτού, ψιλοκομμένα φιστίκια, και γλυκό

X