Κεφτεδάκια με τραχανά και χαλούμι στον φούρνο

30'
Χρόνος Παρασκευής

30'
Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 20 κεφτεδάκια των 40γρ.
- 200γρ. αποξηραμένο τραχανά
- 600γρ. ζεστό νερό
- 200γρ. χαλούμι τριμμένο, ΓΑΛΠΟ
- 80γρ. τριμμένο φρέσκο ψωμί
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (50γρ.) ψιλοκομμένα
- 8 κ.σ. (20γρ.) φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
- 8 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 3 κ.γ. ρίγανη και θυμάρι, Kania
- 2 κ.γ. πιπέρι, Kania
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- 1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
Μαρμελάδα ντομάτας με κιούλι
- 400γρ (1 τενεκεδάκι) ντομάτα ψιλοκομμένη, Freshona
- 150γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
- 1 μανταρίνι, ξύσμα και χυμό (25γρ)
- 1 φύλλο κιούλι
- 10γρ. τζίντζερ τριμμένο
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.γ πιπέρι τριμμένο, Kania
- ¼ κ.γ. κανέλλα αλεσμένη, Kania
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Φουσκώστε τα 200γρ. Τραχανά σε ζεστό νερό για 20 λεπτά. Όταν φουσκώσει στραγγίστε το περιττό νερό και θα έχετε γύρω στα 525γρ. τραχανά.
- Ενώ φουσκώνει ο τραχανάς ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά και τη μαρμελάδα ντομάτας.
- Τρίψτε το χαλούμι και το ψωμί και τοποθετήστε τα σε ένα μέτριο μπολ.
- Στη συνέχεια ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο και τον φρέσκο δυόσμο και τοποθετήστε τα στο ίδιο μπολ με το χαλούμι και το ψωμί.
- Στο ίδιο μπολ βάλτε και τη ρίγανη (ή το θυμάρι), το πιπέρι, το ξύσμα λεμόνι και το κύμινο.
- Τέλος τοποθετήστε και τον στραγγισμένο τραχανά. Ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα πιρούνι.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Στρώστε 1 επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
- Σε ένα μπολάκι βάλτε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Λαδώστε τα χέρια σας και πλάστε 20 κεφτεδάκια. Τοποθετήστε τα επάνω στο ταψί με το λαδόχαρτο.
- Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Για τη μαρμελάδα ντομάτας
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τα υλικά για 25-30 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό και να δέσει η μαρμελάδα.
- Ιδανικά είναι καλύτερα να προετοιμάζουμε την μαρμελάδα από την προηγούμενη μέρα.