Κιμαδοπιτάκια με μανιτάρι, χαλεπιανό και τυρί cheddar

Υλικά για 12 μερίδες

Για τη ζύμη

  • 300γρ. (2φλιτζ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 125ml νερό
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 50γρ βούτυρο, λιωμένο, Milbona
  • 2 κ.γ. βότκα ή ζιβανία
  • ½ κ.γ. αλάτι ΚΥΠΑΡΙ

 

Για τη γέμιση

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 μικρά ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 150γρ. κιμά κοτόπουλο, Του Χασάπη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, Nostia
  • ½  κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 1 βραστό αυγό, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο, Freshona
  • 2 κ.σ.φιστίκι Αιγίνης (χαλεπιανό), ψιλοκομμένο, Alesto
  • 1κ.σ. φρέσκα φύλλα κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ώριμο τυρί cheddar, τριμμένο
  • Αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • Πιπέρι, Kania

 

Για την επάλειψη

  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
  • Λάδι για το τηγάνισμα, VITA DOR

 

Συνοδευτικά

  • Πράσινη σαλάτα

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μπολ του μίξερβάζετε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα λείο ζυμάρι.
  2. Καλύψτε το ζυμάρι με μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

 

Για τη γέμιση

  1. Σεένα μικρό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο. Αφού ροδίσει προσθέστε και το σκόρδο.
  2. Ανακατέψτε μέχρι να βγουν τα αρώματα από το σκόρδο και μετά προσθέστε τα μανιτάρια.
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς.
  4. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
  5. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το ψιλοκομμένο αυγό, το αγγουράκι τουρσί, τονκόλιαντρο, το ώριμο τυρί cheddar αλάτι και πιπέρι.
  6. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 15 λεπτά.

 

Για τις πίτες

  1. Σε μια επιφάνεια εργασίας τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Τοποθετήστε τη ζύμη πάνω στο λαδόχαρτο και ακόμα ένα κομμάτι λαδόχαρτο από πάνω. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα λεπτό ορθογώνιο κομμάτι με πλάστη.
  2. Αλείψτε το ορθογώνιο κομμάτι με λιωμένο βούτυρο και μετά τυλίξτε το σαν ένα στενόμακρο λουκάνικο. Κόψτε τη ζύμη σε 12 κομμάτια των 3 εκατοστών και σκεπάστε τα με μια καθαρή πετσέτα για να μηξεραθούν.
  3. Πάρτε το πρώτο κομμάτι, τοποθετήστετη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και πιέστε την λίγο με τα χέρια να απλώσει.  Βάλτε το δεύτερο κομμάτι λαδόκολλα από πάνω και με τον πλάστη ανοίξτε το σε κύκλο 12 εκατοστών.
  4. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα μέσα στον κύκλο, αλείψτε με ασπράδι τον μισό κύκλο και πιέστε με τα δάχτυλα σας σφιχτά να ενωθούν τα φύλλα ώστε να δώσετε σχήμα μισοφέγγαρου.
  5. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέστε λάδι και τηγανίστε τις πίτες μέχρι να πάρουν χρώμα (βαθύ τηγάνισμα).
  6. Τοποθετήστε τις σε χαρτί κουζίνας και μετά σερβίρετε ζεστές μαζί με σαλάτα.
TOP