Κλασική πίτσα Μαργαρίτα (Νάπολη)

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Βασική ζύμη πίτσας (24ωρης ζύμωσης)

Η συνταγή περιέχει λίγη μαγιά έτσι είναι έτοιμη μετά από 8-24 ώρες στο ψυγείο ή τέσσερις ώρες εκτός ψυγείου. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Υλικά για 2 πίτσες των 28 εκατοστών

 • 150γρ. αλεύρι χωριάτικο, Χρυσός Μύλος
 • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
 • 1 κ.γ. (8γρ.) αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
 • 200γρ. χλιαρό νερό
 • 2 γρ. (3/4 κ.γ.) ξηρή μαγιά, Belbake
 • 4 γρ. (1 κ.γ.) ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ

 

Για το άνοιγμα της ζύμης

 • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος

 

Για το ψήσιμο

 • 1 κ.σ. λεπτό σιμιγδάλι

 

Εύκολη και γρήγορη σάλτσα ντομάτας

 • 500γρ. (1 συσκευασία) ντομάτας με βασιλικό,Combino
 • 4 κ.σ. φρυγανιά, Belbake
 • 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ

 

Υλικά για μια πίτσα

 • 1 στρογγυλή ζύμη διαμέτρου 28 εκατοστών (βλέπε βασική συνταγή πίτσας)
 • 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (βασική συνταγή για σάλτσα ντομάτας συνταγή #3)
 • 60 γρ. μοτσαρελίνια, Lovilio

 

Για το στόλισμα

 • 8 φύλλα φρέσκο βασιλικό
 • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα υλικά της συνταγής μαζί. Στην αρχή ανακατέψτε με το πιρούνι και μετά ζυμώστε με τα χέρια επάνω σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας.
 2. Ζυμώστε για 3 λεπτά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να κολλά ελαφρώς στα χέρια. Αφού λαδώσετε το μπολ, τοποθετήστε τη μέσα και αφήστε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
 3. Στη συνέχεια βγάλτε τη ζύμη από το μπολ, δουλέψτε την ξανά για τρία λεπτά, χωρίστε τη σε δύο ίσα μέρη και φτιάξτε μπαλάκια.
 4. Αφού λαδώσετε 2 μέτρια μπολ, τοποθετήστε τα δύο μπαλάκια μέσα και σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη.
 5. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 8-24 ώρες ή τέσσερις ώρες εκτός ψυγείου. Εάν τοποθετήσατε τη ζύμη στο ψυγείο, βγάλτε τη σε θερμοκρασία δωματίου 30 με 45 λεπτά πριν αρχίσετε να τη δουλεύετε.
 6. Ετοιμάστε τη βάση για την πίτσα: Πασπαλίστε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας σας. Τοποθετήστε τη ζύμη ανάποδα (η αλευρωμένη επιφάνεια να είναι προς τα πάνω). Αφαιρέστε το περιττό αλεύρι με τα δάκτυλά σας και μετά αναποδογυρίστε ξανά τη ζύμη σας.
 7. Αλευρώστε τα χέρια σας και με τα δάκτυλά σας πιέστε την πίτσα ελαφρώς γύρω γύρω αφήνοντας ένα δάκτυλο απόσταση σχηματίζοντας έτσι την κρούστα (έτσι ώστε να γίνει χοντρό προς τα έξω).
 8. Τοποθετήστε τη ζύμη επάνω στην παλάμη σας και με κινήσεις εναλλάξ ανοίξτε τη ζύμη τοποθετώντας μια στην μια και μια στην άλλη παλάμη. Η ζύμη θα αρχίσει να ανοίγει μιας και είναι πολύ ελαστική και η βαρύτητα θα την σπρώχνει προς τα κάτω.
 9. Τοποθετήστε ξανά τη ζύμη σε πάγκο εργασίας και βάλτε τη μια παλάμη στο κέντρο της ζύμης. Γυρίστε την πίτσα προς μια κατεύθυνση (αυτή που σας βολεύει) ενώ παράλληλα με το μικρό δάκτυλο της άλλης παλάμης τεντώστε τις άκριες έτσι ώστε για να γίνει χοντρό προς τα έξω.
 10. Όταν έχετε μια στρογγυλή πίτσα διαμέτρου 28 εκατοστών, τότε σημαίνει πως είναι έτοιμη.
 11. Τέλος προετοιμάστε/ ψήστε την πίτσα ανάλογα με τις συνταγές που ακολουθούν.

 

Εύκολη και γρήγορη σάλτσα ντομάτας

Σε ένα μπολ προσθέστε όλα τα υλικά και απλά ανακατέψτε.

 

Για την πίτσα

 1. Προθερμάνετε τον φούρνο μαζί με ένα μεγάλο επίπεδο ταψί 10 λεπτά πριν αρχίσετε να ανοίγετε τη ζύμη στους 220°C(αντιστάσεις ή αέρα). Εάν δεν έχετε επίπεδο ταψί, γυρίστε ένα βαθύ ταψί ανάποδα για να χωράει καλύτερα την πίτσα σας.
 2. Ετοιμάστε τα υλικά για την πίτσα. Στραγγίστε τα μοτσαρελίνια σε φέτες και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
 3. Μετά πλύνετε τα ντοματίνια και τον βασιλικό και στεγνώστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση.
 4. Αφού ετοιμάσετε τη ζύμη, τη σάλτσα ντομάτας και το τυρί, βγάλτε το ζεστό επίπεδο ταψί προσεκτικά από τον φούρνο και τοποθετήστε το επάνω σε πυρίμαχο πάγκο εργασίας. Πασπαλίστε με λεπτό σιμιγδάλι και ξανά προσεκτικά βάλτε τη ζύμη πίτσας επάνω.
 5. Με γρήγορες κινήσεις τοποθετήστε 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας επάνω στο ανοιγμένο ζυμάρι αφήνοντας δύο δάκτυλα χωρίς σάλτσα γύρω γύρω.
 6. Ψήστε για περίπου 10-12 λεπτά στον αέρα και 15-16 λεπτά στις αντιστάσεις ανάλογα με τον φούρνο σας. Το ζητούμενο είναι να έχετε ψημένη ροδοκόκκινη ζύμη.
 7. Μόλις βγει η πίτσα από τον φούρνο τοποθετήστε επάνω τα μοτσαρελίνια, που θα αρχίσουν να λιώνουν με τη θερμοκρασία της ζύμης.
 8. Λίγο πριν σερβίρετε, ρίξτε επάνω τον βασιλικό και τα ντοματίνια.
X