Κλασσικά παξιμάδια με σταφίδες και αμύγδαλα

Υλικά για 24 τεμάχια

  • 100γρ σταφίδες, Alesto
  • 100γρ αμύγδαλα ωμά ολόκληρα με τη φλούδα, Alesto
  • 3 κ.σ. μπράντι, Majestät
  • 1 κ.σ. αλεύρι Φαρίνα «00», ΧΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
  • 3 μέτρια αυγά (150 γρ)
  • 100γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 100γρ αλεύρι Φαρίνα «00», ΧΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
  • ½ κ.γ. baking powder, Belbake

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μικρό μπολ βάλτε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα μαζί με 3 κ.σ. μπράντι και ανακατέψτε. Αφήστε να μαριναριστούν μέχρι να προσθέσετε το αλεύρι.
  2. Σε δύο μέτρια μπολ χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα τρίτο μπολ προσθέστε το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατέψτε καλά.
  3. Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, χτυπήστε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
  4. Στη συνέχεια ρίξτε στο μπολ με τους κρόκους τη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας το ίδιο σύρμα που χτυπήσατε την μαρέγκα, ανακατέψτε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  5. Χρησιμοποιώντας μια μαρίζα, ενώστε απαλά τη μαρέγκα μαζί με το μείγμα του κρόκου μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  6. Ακολούθως προσθέστε μέσα στο μπολ με τα αυγά, το αλεύρι ανακατεμένο καλά με το baking powder.
  7. Στο μικρό μπολ που έχετε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα με τις σταφίδες στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε ξανά.
  8. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατοστών με λαδόχαρτο και ψήστε για 25 λεπτά.
  9. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο. Βγάλτε το ψημένο μείγμα (που μοιάζει σαν παντεσπάνι) σε μια σανίδα κοπής και αφήστε τo 10 λεπτά να κρυώσει.
  10. Μέχρι να κρυώσει χαμηλώστε τον φούρνο στους 160°C και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο.
  11. Κόψτε το μείγμα σε 12 μεγάλες λωρίδες και μετά κόψτε τις λωρίδες στα δύο για να σχηματιστούν μικρά παξιμάδια.
  12. Τοποθετήστε τα πλαγίως στο ταψί και ψήστε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ακολούθως γυρνάτε τα παξιμάδια και από την άλλη μέχρι να ροδίσουν για ακόμη 15 λεπτά.
  13.  Αφού ψηθούν τοποθετήστε τα επάνω σε σχάρα και αφού κρυώσουν, αποθηκεύστε σε δοχεία αεροστεγώς κλεισμένα.
TOP