Κλασσικό κέικ σοκολάτας.

Υλικά για 8 μερίδες

Για τη ζύμη

  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52% κακάο, Fin Carré
  • 200γρ. (1 φλιτζ.) καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 150γρ. μαλακό βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 3 μέτρια αυγά (150γρ.)
  • 1 κ.γ. μπράντυ, Majestät
  • 130γρ. (1 φλιτζ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Για τη σάλτσα

  • 1σοκολάτα (125γρ.) μαύρη σοκολάτα, 60% στερεά κακάο, J.D. Gross
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά, Milbona
  • Ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 16 εκατοστών
  • Λαδόχαρτο

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ετοιμάστε το ταψάκι: Στρώστε με λαδόχαρτο ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 16 εκατοστών. Το χαρτί θα πρέπει να εξέχει από τη βάση της φόρμας ένα εκατοστό έτσι ώστε να μην βγει το μείγμα από τη βάση. Εναλλακτικά, βουτυρώστε μια φόρμα κέικ 16 εκατοστών με τρύπα στη μέση και πασπαλίστε τη με ζάχαρη γύρω γύρω.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Ετοιμάστε το μείγμα: Λιώστε τα 200γρ. σοκολάτας σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Παράλληλα χτυπήστε σε ένα μίξερ το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν καλά.
  5. Αφού χτυπηθούν καλά προσθέστε ένα ένα τα αυγά, το μπράντυ και τη σοκολάτα.
  6. Τελευταία προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια και το baking powder μαζί με το αλάτι.
  7. Τοποθετήστε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε στους 180°C για 45 λεπτά. Το κέικ δεν πρέπει να βγει εντελώς στεγνό από τον φούρνο γιατί θα συνεχίσει να ψήνεται.
  8. Αναποδογυρίστε προσεκτικά το κέικ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
  9. Περιχύστε με τη σάλτσα σοκολάτας.
  10. Ακολούθως αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και κόψτε σε κομμάτια.

 

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος.
  2. Βράστε το μείγμα και αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  3. Προσθέστε μέσα τη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθεί το μείγμα.
TOP