Κολοκυθόσουπα Cappuccino με μήλο και πατάτα

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

6
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 400γρ. ψίχα κολοκύθας κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 μικρή πατάτα ή γλυκοπατάτα, καθαρισμένη, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 μήλο καθαρισμένο κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
- 2 κ.σ βούτυρο ανάλατο λιωμένο, Milbona,
- 1 ½ λίτρο (ή όσο χρειαστεί) ζωμό λαχανικών, Kania
- 100ml λευκό ξηρό κρασί, Cimarosa
- 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1/3 κ.γ. κανέλα, Kania
- ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
για το γαρνίρισμα:
- Αφρόγαλα
- Καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, Alesto
- Τριμμένα μπαχαρικά, Deluxe
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Στρώστε 1 επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
- Κόψτε την κολοκύθα σε μοίρες (σαν πεπόνι). Αφαιρέστε σπόρους και ίνες με μαχαίρι και κόψτε την σε φέτες.
- Καθαρίστε την πατάτα, το μήλο και το κρεμμύδι. Κόψτε τα σε φέτες.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε την κολοκύθα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Ανακατέψτε τα καλά με λιωμένο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και απλώστε τα λαχανικά πάνω στο επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 190°C για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ενώ ψήνονται τα λαχανικά, πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε μέσα τον ζωμό το κρασί και τα μπαχαρικά.
- Αφού ψηθούν τα λαχανικά, προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά, το θυμάρι και τον ζωμό.
- Σιγοβράστε για 30 λεπτά ανακατεύονταςανά διαστήματα.
- Σβήστε τη φωτιά. Με ένα μπλέντερ χειρός ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια πουρέ. Για να έχετε μια πιο βελουδένια υφή, περνάτε την από σουρωτήρι. Εάν χρειάζεται προσθέστε περισσότερο ζωμό.
- Σερβίρετε τη σούπα σε μικρά ζεστά ποτήρια με τις γαρνιτούρες: αφρόγαλα, καρυδόψιχα ψιλοκομμένη και τριμμένα μπαχαρικά.