Κοτόπουλο σουβλάκι “σατάι” με φυστικοβούτυρo και γάλα καρύδας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για τη μαρινάδα
- 500γρ. κοτόπουλο μπούτι σουβλάκι, Του Χασάπη
- 400ml γάλα καρύδας, Freshona
- Χυμό και ξύσμα από ένα μοσχολέμονο (λάιμ)
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 6 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 6 φύλλα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Exotic Food
- 2 κ.σ φιστικοβούτυρο απαλό,Go On
- 1 κ.σ φρέσκο τζίτζερ, τριμμένο
- 1 κ.σ σάλτσα γλυκό τσίλι, Exotic Food
- ½ κ.σ κάρυ σε σκόνη, Kania
- 1 κ.γ κουρκουμά, Kania
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
Επιπλέον υλικά
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι για το ψήσιμο, Vita d’or
- 1 μοσχολέμονο (λάιμ) κομμένο σε μοίρες (wedges), για το σερβίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Περάστε το κοτόπουλο στα ξυλάκια για σουβλάκι.
- Μαρινάρετε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά της συνταγής για δυο ώρες τουλάχιστον.
- Αφού μαριναριστούν, αφαιρέστε το κοτόπουλο και κρατήστε τη μαρινάδα για το σερβίρισμα.
- Βάλτε ένα τηγάνι του γκριλ σε δυνατή φωτιά να κάψει. Αλείψτε με ένα πινέλο ή χαρτί την επιφάνεια με φυτικό λάδι.
- Ψήστε τα σουβλάκια γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.
- Για τη σάλτσα: Παράλληλα σε ένα μικρό τηγανάκι βράστε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί καλά και να δέσει ελαφρώς.
- Σερβίρετε με μοσχολέμονο κομμένο σε μοίρες.