Κοτόπουλο Τσόου Μέιν (Chow Mein)

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 8 άτομα
- 300γρ. αποξηραμένα noodles αυγών, Vitasia
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι Vitasia
- 600γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας Vitasia
- 1 κ.γ. σκόνη τσίλι Kania (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. corn flour, Rivercote
- 2 κ.σ. φυτικό λάδι Vita D’or
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 300γρ. μπρόκολο βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, Green Grocer’s
- 2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες κατά μήκος
- 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας Vitasia
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βράστε τα ζυμαρικά, σε κατσαρόλα με βραστό νερό, για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente ή βράστε τα noodles αβγών, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Στραγγίστε τα και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα με κρύο νερό, και στραγγίστε και πάλι. Ραντίστε τα με λίγο λάδι και ανακατέψτε καλά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Προσθέστε τη σόγια, το τσίλι και το τζίτζερ. Ακολούθως αλευρώστε ελαφρά με το corn flour.
- Ζεστάνετε ένα γουόκ και προσθέστε το λάδι. Στη συνέχεια, προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά.
- Προσθέστε την κόκκινη πιπεριά και τα κρεμμυδάκια, και σοτάρετε για ένα λεπτό.
- Προσθέστε στη συνέχεια το μπρόκολο, και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα.
- Ανακατέψτε τα noodles, προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Σερβίρετε αμέσως.