Κοτόπουλο Τσόου Μέιν (Chow Mein)

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 8 άτομα

  • 300γρ. αποξηραμένα noodles αυγών, Vitasia
  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι Vitasia
  • 600γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας Vitasia
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι Kania (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. corn flour, Rivercote
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι Vita D’or
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 300γρ. μπρόκολο βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, Green Grocer’s
  • 2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες κατά μήκος
  • 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας Vitasia
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Βράστε τα ζυμαρικά, σε κατσαρόλα με βραστό νερό, για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente ή βράστε τα noodles αβγών, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Στραγγίστε τα και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα με κρύο νερό, και στραγγίστε και πάλι. Ραντίστε τα με λίγο λάδι και ανακατέψτε καλά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  3. Προσθέστε τη σόγια, το τσίλι και το τζίτζερ. Ακολούθως αλευρώστε ελαφρά με το corn flour.
  4. Ζεστάνετε ένα γουόκ και προσθέστε το λάδι. Στη συνέχεια, προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά.
  5. Προσθέστε την κόκκινη πιπεριά και τα κρεμμυδάκια, και σοτάρετε για ένα λεπτό.
  6. Προσθέστε στη συνέχεια το μπρόκολο, και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα.
  7. Ανακατέψτε τα noodles, προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  8. Σερβίρετε αμέσως.
X