Κρέμα Καταλάνα

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 400ml κρέμα γάλακτος (2 συσκευασίες), Milbona
  • 100 γρ. ολόπαχο γάλα, Milbona
  • 1 φλούδα 5 εκ. ξύσμα λεμόνι
  • 1 φλούδα 5 εκ. πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3 κρόκους από αβγά ελευθέρας βοσκής
  • 2 κ.γ. corn flour
  • 3 κ.σ. (50 γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake

 

Για το καψάλισμα της κρέμας

  • 4 κ.σ. (70 γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake

 

Για τα πυρίμαχα σκεύη

  • Τέσσερα πήλινα σκεύη μήκους 12 και βάθος 3 εκατοστών, Ernesto

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το μείγμα της κρέμας

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε την κρέμα, το γάλα, τις φλούδες των φρούτων και το ξυλάκι κανέλας. Μόλις ζεσταθεί, αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά ή μέχρι να ετοιμάσετε τους κρόκους.
  2. Παράλληλα, σε μια μπασίνα, χτυπήστε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το corn flour μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  3. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα της κρέμας μέσα στους κρόκους και ανακατέψτε καλά.
  4. Σουρώστε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα που βράσατε την κρέμα.
  5. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα, τόσο όσο να καλύπτει το κουτάλι (όταν το σηκώνετε να μένει πάνω ένα λεπτό στρώμα κρέμας).
  6. Στη συνέχεια, μοιράστε το μείγμα σε 4 πήλινα σκεύη μήκους 12 και βάθος 3 εκατοστών.
  7. Τέλος, τοποθετήστε τα σκεύη στο ψυγείο μέχρι να πήξουν και να κρυώσουν, για 2 ώρες τουλάχιστον.

 

Για το κάψιμο της κρέμας

  1. Πασπαλίστε την κρύα επιφάνεια της κρέμας με 1 κ.σ. ζάχαρη.
  2. Κάψτε τη ζάχαρη με φλόγιστρο. Αν δεν έχετε φλόγιστρο, κάψτε τη ζάχαρη στο μπρόιλερ (γκριλ) του φούρνου.
  3. Περιμένετε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.
X