Κρέμα Καταλάνα

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 400ml κρέμα γάλακτος (2 συσκευασίες), Milbona
- 100 γρ. ολόπαχο γάλα, Milbona
- 1 φλούδα 5 εκ. ξύσμα λεμόνι
- 1 φλούδα 5 εκ. πορτοκάλι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 3 κρόκους από αβγά ελευθέρας βοσκής
- 2 κ.γ. corn flour
- 3 κ.σ. (50 γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
Για το καψάλισμα της κρέμας
- 4 κ.σ. (70 γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
Για τα πυρίμαχα σκεύη
- Τέσσερα πήλινα σκεύη μήκους 12 και βάθος 3 εκατοστών, Ernesto
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το μείγμα της κρέμας
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε την κρέμα, το γάλα, τις φλούδες των φρούτων και το ξυλάκι κανέλας. Μόλις ζεσταθεί, αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά ή μέχρι να ετοιμάσετε τους κρόκους.
- Παράλληλα, σε μια μπασίνα, χτυπήστε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το corn flour μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
- Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα της κρέμας μέσα στους κρόκους και ανακατέψτε καλά.
- Σουρώστε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα που βράσατε την κρέμα.
- Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα, τόσο όσο να καλύπτει το κουτάλι (όταν το σηκώνετε να μένει πάνω ένα λεπτό στρώμα κρέμας).
- Στη συνέχεια, μοιράστε το μείγμα σε 4 πήλινα σκεύη μήκους 12 και βάθος 3 εκατοστών.
- Τέλος, τοποθετήστε τα σκεύη στο ψυγείο μέχρι να πήξουν και να κρυώσουν, για 2 ώρες τουλάχιστον.
Για το κάψιμο της κρέμας
- Πασπαλίστε την κρύα επιφάνεια της κρέμας με 1 κ.σ. ζάχαρη.
- Κάψτε τη ζάχαρη με φλόγιστρο. Αν δεν έχετε φλόγιστρο, κάψτε τη ζάχαρη στο μπρόιλερ (γκριλ) του φούρνου.
- Περιμένετε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.