Κρέμα λεμονιού με μπισκότο κραμπλ βανίλιας και φρέσκα μύρτιλα

Υλικά για το κραμπλ

  • 160γρ βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 100γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 35γρ μαύρη ζάχαρη, Belbake
  • 180γρ αλεύρι Φαρίνα ‘00΄, Χρυσός Μύλος      
  • 55γρ αμυγδαλόσκονη
  • 2γρ αλάτι, Κυπάρι
  • 1 φακελάκι βανίλια Belbake

 

Μέθοδος παρασκευής για το κραμπλ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν
  2. Ψήνουμε στους 160˚C για 25 λεπτά

(στα 15 λεπτά ανακατεύουμε το κραμπλ  και έπειτα ψήνουμε ακόμα 10 λεπτά)

 

Υλικά για την κρέμα λεμονιού

  • 140γρ αυγά
  • 70γρ κροκάδι
  • 160γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 2 φακελάκι βανίλια Belbake
  • 2γρ ζελατίνη
  • 90γρ βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 120γρ χυμό λεμονιού φρέσκο
  • 2γρ ξύσμα λεμονιού

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ψήνουμε τα αυγά, τα κροκάδια, τη ζάχαρη, το χυμό του λεμονιού και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνει λίγο παχύρευστη (να φτάσει γύρο στους 78˚C) .
  2. Όταν ψηθεί προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και στη συνέχεια αφού κρυώσει λίγο η κρέμα λεμονιού προσθέτουμε και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια.
  3. Τελευταίο προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού για να κρατήσει τη φρεσκάδα και το άρωμα του.

 

TOP