Υλικά για το κραμπλ
- 160γρ βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 100γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 35γρ μαύρη ζάχαρη, Belbake
- 180γρ αλεύρι Φαρίνα ‘00΄, Χρυσός Μύλος
- 55γρ αμυγδαλόσκονη
- 2γρ αλάτι, Κυπάρι
- 1 φακελάκι βανίλια Belbake
Μέθοδος παρασκευής για το κραμπλ
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν
- Ψήνουμε στους 160˚C για 25 λεπτά
(στα 15 λεπτά ανακατεύουμε το κραμπλ και έπειτα ψήνουμε ακόμα 10 λεπτά)
Υλικά για την κρέμα λεμονιού
- 140γρ αυγά
- 70γρ κροκάδι
- 160γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 2 φακελάκι βανίλια Belbake
- 2γρ ζελατίνη
- 90γρ βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 120γρ χυμό λεμονιού φρέσκο
- 2γρ ξύσμα λεμονιού
Μέθοδος παρασκευής
- Ψήνουμε τα αυγά, τα κροκάδια, τη ζάχαρη, το χυμό του λεμονιού και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνει λίγο παχύρευστη (να φτάσει γύρο στους 78˚C) .
- Όταν ψηθεί προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και στη συνέχεια αφού κρυώσει λίγο η κρέμα λεμονιού προσθέτουμε και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια.
- Τελευταίο προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού για να κρατήσει τη φρεσκάδα και το άρωμα του.