Κρέμα λεμόνι

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
- 150γρ. χυμό από τρία μέτρια λεμόνια (βάρους 125γρ το καθένα)
- 3 κ.γ ξύσμα από λεμόνι
- 3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής (55-60γρ)
- 120γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 100ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά, Milbona
Για το καψάλισμα της κρέμας
- 4 κ.σ. (70γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
Για τα πυρίμαχα σκεύη
- 1 κ.σ βούτυρο ανάλατο για το άλειμμα, Milbona
- 4 κ.γ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα, Belbake
- Τέσσερα πήλινα σκεύη μήκους 12 και βάθος 3 εκατοστών, Ernesto
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το μείγμα της κρέμας
- Βουτυρώστε και πασπαλίστε με ζάχαρη τα πυρίμαχα σκεύη.
- Σε μια μέτρια μπασίνα (μπολ) τοποθετήστε τον χυμό, το ξύσμα λεμόνι, τα αυγά και τη ζάχαρη.
- Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ακολούθως τοποθετήστε και τη κρέμα και ανακατέψτε ξανά.
- Στη συνέχεια, μοιράστε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα σκεύη.
- Τοποθετήστε τα πυρίμαχα σκεύη σε ένα ταψί και προσθέστε ζεστό νερό (500ml) μέχρι τα 2/3 των σκευών.
- Ψήστε στους 160°C για 30 λεπτά. Βγάλτε τα σκεύη από τον φούρνο και το νερό. Αφήστε να κρυώσουν για μισή ώρα.
- Τέλος, τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν και να κρυώσουν, για 2 ώρες τουλάχιστον.
Για το κάψιμο της κρέμας
- Πασπαλίστε την κρύα επιφάνεια της κρέμας με 1 κ.σ. ζάχαρη.
- Κάψτε τη ζάχαρη με φλόγιστρο. Αν δεν έχετε φλόγιστρο, κάψτε τη ζάχαρη στο γκριλ του φούρνου.
- Περιμένετε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.