Υλικά για 8 μικρές κρέπες των 10 εκατοστών ή 4 τεμάχια των 15 εκατοστών

 

Υλικά για τον χυλό

  • 1 φλιτζ. (200γρ.) αποξηραμένες ψιλές φακές, TERRANEA
  • ½ φλιτζ. νερό (120γρ.)
  • 2 μέτρια αυγά (100γρ.)
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (60γρ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ αλεσμένο κύμινο
  • ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • 130γρ. σπανάκι κατάψυξης (5 μπαλάκια), ψιλοκομμένο Green Grocers

 

Επιπλέον υλικά

  • φυτικό λάδι για το τηγάνισμα, Vita Dor
  • σάλτσα ταχίνι με γιαούρτι (βλέπε συνταγή #2)
  • μια συσκευασία τυρί cottage, Milbona
  • φρέσκο κόλιανδρο

 

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Φουσκώστε τις φακές από την προηγούμενη νύκτα ή δύο ώρες πριν σε κοχλαστό νερό. Όταν φουσκώσουν θα έχετε γύρω στα 400γρ. φακές.
  2. Στραγγίστε καλά τις φακές και τοποθετήστε τις σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το νερό, το αυγό, το αλεύρι, το σκόρδο, το κάρυ, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Το σπανάκι θα το προσθέσετε μετά.
  3. Αλέστε καλά τις φακές μέχρι να έχετε έναν χυλό. Αν ο χυλός είναι παχύρευστος, προσθέστε ακόμη λίγο νερό.
  4. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι (δεν χρειάζεται ξεπάγωμα). Ανακατέψτε καλά.
  5. Λαδώστε με χαρτί ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνήστε να απλωθεί.
  6. Ψήστε για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογυρίστε και ψήστε για 1′ και από την άλλη πλευρά.
  7. Αφού τελειώσετε όλο το μείγμα, περιχύστε τις κρέπες με σάλτσα ταχίνι με γιαούρτι.
  8. Σερβίρετε με τυρί cottage και πασπαλίστε με φρέσκο κόλιανδρο.
X