Κρεμώδης σούπα τριών μανιταριών. Συνοδευτικά: κινόα με πλιγούρι και ξινόκρεμα

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 3 κ.σ.ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, 1 μέτριο καρότο, 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη, όλα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 200γρ. μανιτάρια άσπρα, ολόκληρα
  • 100γρ. μανιτάρια πλευρώτους, ολόκληρα χωρίς σκληρό κοτσάνι
  • 2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα από μέσα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ολόκληρες
  • 1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • Μπαχαρικά με τσίλι, Deluxe
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • Νερό, όσο χρειάζεται

 

Γαρνιτούρες

  • ½ φλιτζ. κινόα με πλιγούρι, Terranea (ακολουθεί συνταγή)
  • Σχοινόπρασο
  • Ξινή κρέμα, ΓΑΛΠΟ
  • Θυμάρι

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα λαχανικά της συνταγής και ανακατέψτε τα καλά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Στρώστε το λαδόχαρτο σε ταψί και απλώστε πάνω τα λαχανικά.
  3. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 190°C για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Προσθέστε τα λαχανικά σε μια μέτρια κατσαρόλα μαζί με το κύμινο και το νερό.
  5. Καλύψτε τα λαχανικά με νερό και σιγοβράστε για 15 λεπτά ανακατεύονταςανάδιαστήματα.
  6. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το θυμάρι. Με ένα μπλέντερ χεριού ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια πουρέ. Για να έχετε μια πιο βελουδένια υφή, περνάτε την από σουρωτήρι.
  7. Αλατοπιπερώστεεάνχρειάζεται και προσθέτετε τα μπαχαρικά τσίλι (αν θέλετε) έτσι ώστε η σούπα να γίνει πιο πικάντικη.

 

Για το κινόα με πλιγούρι

  1. Μετρήστε μισό φλιτζάνι κινόα με πλιγούρι. Τοποθετήστε την κινόα μέσα σε ένα σουρωτήρι για να απομακρύνετε την σαπωνίνη που περιέχει ο φλοιός της (αλλιώς η κινόα θα έχει πικρή και δυσάρεστη γεύση). Ξεπλύνετε πολύ καλά με νερό βρύσης τρίβοντας τους σπόρους με το χέρι ώστε να φύγει η πικρή γεύση.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό και ½ κ.γ αλάτι. Αφού κοχλάσει προσθέστε την κινόα. Ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά.
  3. Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι η κινόα απορροφήσει το νερό. Κλείστε τη φωτιά και σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα.

 

Για το τελείωμα

  1. Σερβίρετε τη σούπα σε μικρά μπολ με τις γαρνιτούρες: κινόα με πλιγούρι, ξινή κρέμα, σχοινόπρασο και θυμάρι.
TOP