Κρεμ μπρουλέ (Creme Brûlée)

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 400ml κρέμα γάλακτος (2 συσκευασίες), Milbona
- 6 κ.σ. (100γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 1 φακελάκι βανίλια, Belbake
- 6 κρόκους (100γρ.) αυγών ελευθέρας βοσκής
Για το καψάλισμα της κρέμας
- 4 κ.σ. (70γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
Για τα πυρίμαχα σκεύη
- Τέσσερα πήλινα σκεύη μήκους 12 και βάθος 3 εκατοστών, Ernesto
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το μείγμα της κρέμας
- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε την κρέμα και τη ζάχαρη. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά όταν διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τη βανίλια.
- Παράλληλα, σε μια μπασίνα χτυπήστε με το σύρμα τους κρόκους μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
- Στη συνέχεια, ρίξτε τη μισή ζεστή κρέμα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατέψτε καλά.
- Ακολούθως, σουρώστε το μείγμα πίσω στην κρέμα και ανακατέψτε ξανά.
- Στη συνέχεια, μοιράστε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα σκεύη.
- Τοποθετήστε τα πυρίμαχα σκεύη σε ένα ταψί και προσθέστε ζεστό νερό (500ml) μέχρι τα 2/3 των σκευών.
- Ψήστε στους 160°C για 30 λεπτά. Βγάλτε τα σκεύη από το φούρνο και το νερό. Αφήστε να κρυώσουν για μισή ώρα.
- Τέλος, τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν και να κρυώσουν, για 2 ώρες τουλάχιστον.
Για το κάψιμο της κρέμας
- Πασπαλίστε την κρύα επιφάνεια της κρέμας με 1 κ.σ. ζάχαρη.
- Κάψτε τη ζάχαρη με φλόγιστρο. Αν δεν έχετε φλόγιστρο, κάψτε τη ζάχαρη στο γκριλ του φούρνου.
- Περιμένετε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.