Κρεμ μπρουλέ (Creme Brûlée)

Υλικά για 4 Κρεμ μπρουλέ

 

  • 400ml κρέμα γάλακτος (2 συσκευασίες), Milbona
  • 6 κ.σ. (100γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 1 φακελάκι βανίλια, Belbake
  • 6 κρόκους (100γρ.) αυγών ελευθέρας βοσκής

 

Για το καψάλισμα της κρέμας

  • 4 κ.σ. (70γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake

 

Για τα πυρίμαχα σκεύη

  • Τέσσερα πήλινα σκεύη μήκους 12 και βάθος 3 εκατοστών, Ernesto

 

Μέθοδος παρασκευής

Για το μείγμα της κρέμας

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε την κρέμα και τη ζάχαρη. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά όταν διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τη βανίλια.
  2. Παράλληλα, σε μια μπασίνα χτυπήστε με το σύρμα τους κρόκους μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  3. Στη συνέχεια, ρίξτε τη μισή ζεστή κρέμα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατέψτε καλά.
  4. Ακολούθως, σουρώστε το μείγμα πίσω στην κρέμα και ανακατέψτε ξανά.
  5. Στη συνέχεια, μοιράστε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα σκεύη.
  6. Τοποθετήστε τα πυρίμαχα σκεύη σε ένα ταψί και προσθέστε ζεστό νερό (500ml) μέχρι τα 2/3 των σκευών.
  7. Ψήστε στους 160°C για 30 λεπτά. Βγάλτε τα σκεύη από το φούρνο και το νερό. Αφήστε να κρυώσουν για μισή ώρα.
  8. Τέλος, τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν και να κρυώσουν, για 2 ώρες τουλάχιστον.

 

Για το κάψιμο της κρέμας

  1. Πασπαλίστε την κρύα επιφάνεια της κρέμας με 1 κ.σ. ζάχαρη.
  2. Κάψτε τη ζάχαρη με φλόγιστρο. Αν δεν έχετε φλόγιστρο, κάψτε τη ζάχαρη στο γκριλ του φούρνου.
  3. Περιμένετε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.
TOP