Κριτσίνια με καρότο, μέλι, κάρυ και σουσάμι

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

12
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 1 (200 γρ) καρότο, τριμμένο σε χοντρό ή λεπτό τρίφτη
- 100ml ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 50ml κρύο νερό
- 1 κ.σ. ξύδι από κρασί , ΑΡΧΑΪΚΑ
- ½ κ.γ. μέλι, γλυκάνθη
- 250γρ αλεύρι χωριάτικο, XΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
- 1 ½ κ.γ. baking powder, Belbake
- 1 κ.γ. κοφτό κάρυ σε σκόνη, Kania
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ¼ κ.γ. πιπέρι, Kania
- 1 κ.σ. (10γρ) σουσάμι για το πασπάλισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ανακατέψτε το καρότο, το ελαιόλαδο, το νερό, το ξύδι και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα άλλο μέτριο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ενώστε το μείγμα με το αλεύρι μαζί με τα υγρά υλικά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι υγρή αλλά να μην κολλά στα χέρια.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή με μια ώρα.
- Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, τοποθετήστε την πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας. Ανοίξτε την σε ορθογώνιο σχήμα με ένα πλάστη.
- Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή έναν κόφτη της πίτσας, κόψτε τη ζύμη κατά μήκος και μετά 12 κριτσίνια.
- Πάρτε την κάθε λωρίδα και πλάστε την σε στενόμακρα κριτσίνια και τοποθετήστε τα επάνω σε ταψί με λαδόχαρτο.
- Εναλλακτικά ζυγίστε 50γρ ζύμης και πλάστε σε στενόμακρα κριτσίνια.
- Αφού τελειώσετε με όλα τα κριτσίνια, βρέξτε τα με νερό και πασπαλίστε τα με σουσάμι. Πιέστε ελαφρά το σουσάμι στην επιφάνεια για να κολλήσει καλά.
- Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά (ανάλογα με το πάχος της ζύμης).
- Αφού ψηθούν τοποθετήστε τα επάνω σε σχάρα και αφού κρυώσουν, αποθηκεύστε τα σε δοχεία αεροστεγώς κλεισμένα.