Κριτσίνια με καρότο, μέλι, κάρυ και σουσάμι

Υλικά για 12 κριτσίνια των 50γρ.

  • 1 (200 γρ) καρότο, τριμμένο σε χοντρό ή λεπτό τρίφτη
  • 100ml ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 50ml κρύο νερό
  • 1 κ.σ. ξύδι από κρασί , ΑΡΧΑΪΚΑ 
  • ½ κ.γ. μέλι, γλυκάνθη
  • 250γρ αλεύρι χωριάτικο, XΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
  • 1 ½ κ.γ. baking powder, Belbake
  • 1 κ.γ. κοφτό κάρυ σε σκόνη, Kania
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ¼ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • 1 κ.σ. (10γρ) σουσάμι για το πασπάλισμα

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ανακατέψτε το καρότο, το ελαιόλαδο, το νερό, το ξύδι και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Σε ένα άλλο μέτριο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ενώστε το μείγμα με το αλεύρι μαζί με τα υγρά υλικά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι υγρή αλλά να μην κολλά στα χέρια.
  4. Τοποθετήστε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή με μια ώρα.
  5. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, τοποθετήστε την πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας. Ανοίξτε την σε ορθογώνιο σχήμα με ένα πλάστη.
  6. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή έναν κόφτη της πίτσας, κόψτε τη ζύμη κατά μήκος και μετά 12 κριτσίνια.
  7. Πάρτε την κάθε λωρίδα και πλάστε την σε στενόμακρα κριτσίνια και τοποθετήστε τα επάνω σε ταψί με λαδόχαρτο.
  8. Εναλλακτικά ζυγίστε 50γρ ζύμης και πλάστε σε στενόμακρα κριτσίνια.
  9. Αφού τελειώσετε με όλα τα κριτσίνια, βρέξτε τα με νερό και πασπαλίστε τα με σουσάμι. Πιέστε ελαφρά το σουσάμι στην επιφάνεια για να κολλήσει καλά.
  10. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά (ανάλογα με το πάχος της ζύμης).
  11. Αφού ψηθούν τοποθετήστε τα επάνω σε σχάρα και αφού κρυώσουν, αποθηκεύστε τα σε δοχεία αεροστεγώς κλεισμένα.
TOP