Κριτσίνια ολικής άλεσης με μαύρες ελιές και ρίγανη

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

10
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 100ml ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 100ml κρύο νερό ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι, Eviva
- 1 κ.σ. ξύδι από κρασί, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, XΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
- 120 γρ. αλεύρι χωριάτικο, XΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
- 2 κ.γ. baking powder, Belbake
- 2 κ.γ. ρίγανη, Kania
- ¼ κ.γ. πιπέρι, Kania
- 2 κ.σ. βρασμένο σουσάμι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C μαζί με το ταψί που θα ψήσουμε τα κριτσίνια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ελιές, το ελαιόλαδο, το νερό (ή χυμό) και το ξύδι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα άλλο μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ρίγανη και το πιπέρι.
- Ενώνουμε το μείγμα με το αλεύρι μαζί με τα υγρά υλικά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι υγρή αλλά να μην κολλά στα χέρια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια των 55 γρ.
- Παίρνουμε την κάθε μπαλίτσα, την πλάθουμε σε στενόμακρα κριτσίνια και τα τοποθετούμε επάνω σε λαδόχαρτο (μήκους 17 εκατοστά περίπου).
- Αφού τελειώσουμε με όλα τα κριτσίνια, αφαιρούμε το ζεστό ταψί από τον φούρνο και τοποθετούμε πάνω το λαδόχαρτο με τα κριτσίνια.
- Τοποθετούμε το σουσάμι σε ένα πιάτο και βάζουμε μέσα τα κριτσίνια για να κολλήσει το σουσάμι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά (ανάλογα με το πάχος της ζύμης).
- Αφού ψηθούν τα τοποθετούμε επάνω σε σχάρα και αφού κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε δοχεία αεροστεγώς κλεισμένα.