Κριτσίνια ολικής άλεσης με μαύρες ελιές και ρίγανη

Υλικά για 10 κριτσίνια των 55γρ

  • 100γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 100ml ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 100ml κρύο νερό
  • 1 κ.σ. ξύδι από κρασί , ΑΡΧΑΪΚΑ 
  • 125γρ αλεύρι ολικής άλεσης, XΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
  • 125γρ αλεύρι χωριάτικο, XΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
  • 1 ½ κ.γ. baking powder, Belbake
  • 1 κ.γ. ρίγανη, Kania
  • ¼ κ.γ. πιπέρι, Kania

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ανακατέψτε τις ελιές, το ελαιόλαδο, το νερό και το ξύδι σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Σε ένα άλλο μέτριο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, τη ρίγανη και το πιπέρι.
  3. Ενώστε το μείγμα με το αλεύρι μαζί με τα υγρά υλικά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι υγρή αλλά να μην κολλά στα χέρια.
  4. Τοποθετήστε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή με μια ώρα.
  5. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, τοποθετήστε την πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας. Ανοίξτε την σε ορθογώνιο σχήμα με έναν πλάστη.
  6. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή έναν κόφτη της πίτσας κόψτε τη ζύμη κατά μήκος, σε 10 λωρίδες.
  7. Πάρτε την κάθε λωρίδα και πλάστε τη σε στενόμακρα κριτσίνια και τοποθετήστε τα επάνω σε ταψί με λαδόχαρτο.
  8. Εναλλακτικά ζυγίστε 55γρ ζύμης και πλάστε σε στενόμακρα κριτσίνια.
  9. Αφού τελειώσετε με όλα τα κριτσίνια ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά (ανάλογα με το πάχος της ζύμης).
  10. Αφού ψηθούν τοποθετήστε τα επάνω σε σχάρα και αφού κρυώσουν, αποθηκεύστε τα σε δοχεία αεροστεγώς κλεισμένα.
TOP