Κροκέτες με ρεβίθια και γλυκοπατάτα ψημένες στον φούρνο με συνοδευτική σάλτσα ταχίνι-γιαούρτι και πράσινη σαλάτα με μηλόξυδο

Υλικά για 10 κροκέτες των 80γρ.

  • 1 φλιτζ. (200γρ.) αποξηραμένα ρεβίθια, TERRANEA
  • 200γρ. ψημένη γλυκοπατάτα στον φούρνο
  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο στα τρία
  • 4 κ.σ. φύλλα κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • 1 κ.γ. κύμινο, αλεσμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι, Kania

 

Συνοδευτικά/υλικά που θα τοποθετηθούν στο πιάτο


  • σάλτσα ταχίνι με γιαούρτι (συνταγή #4)
  • πράσινη σαλάτα (συνταγή #5)
  • αγγουράκι τουσί, Freshona

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Φουσκώστε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα. Όταν φουσκώσουν θα έχετε γύρω στα 400γρ. ρεβίθια.
  2. Στραγγίστε καλά τα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αρχίστε με τη γλυκοπατάτα, το αυγό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, το αλάτι, το κύμινο και το πιπέρι.
  3. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο και αφήστε το να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
  4. Παράλληλα προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Στρώστε 1 επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  5. Όταν ξεκουραστεί το μείγμα, πλάστε το μείγμα σε 10 (δέκα) μπέργκερς και τοποθετήστε τα επάνω στο ταψί με λαδόχαρτο.
  6. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
TOP