Κυρίως/ Secondo

15'

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • Τέσσερα τεμάχια των 100γρ. μαλακό κρέας της επιλογής σας (μοσχαράκι, κοτόπουλο στήθος, χοιρινό ψαρονέφρι)
  • 4 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • 4 λεπτές φέτες προσούτο Crudo, LUnico
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες της χρήσεις, νώμα
  • 25γρ. φυτικό λάδι για το τηγάνισμα,Vita dor
  • 25γρ. βούτυρο ανάλατο για το τελείωμα, Milbona
  • 100ml γλυκό κόκκινο κρασί ή λευκό ξηρό κρασί

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε μια σανίδα κοπής τοποθετήστε πλαστική μεμβράνη και πάνω τα τέσσερα τεμάχια κρέατος.
  2. Πάνω στο κρέας απλώστε 1 φύλλο από φασκόμηλο στην κάθε μερίδα όπως και μια φέτα προσούτο. Πασπαλίστε με πιπέρι.
  3. Τοποθετήστε πλαστική μεμβράνη πάνω από το κρέας. Κτυπήστε το ελαφρά με τον μπάτη για να μαλακώσει.
  4. Ακολούθως, τυλίξτε το κρέας κάνοντας ένα πακετάκι.
  5. Σε ένα πιάτο τοποθετήστε το αλεύρι. Αλευρώστε ελαφρά το πακετάκι με το προσούτο.
  6. Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι  σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε τα σαλτιμπόκα μέχρι να πάρουν χρώμα από τις δυο μεριές και να ψηθούν καλά.
  7. Αφού ψηθούν καλά βάλτε στο τηγάνι τον βούτυρο και προσθέστε το κρασί ανακατεύοντας καλά, ώστε να φύγουν τυχόν κατακάθια από τη βάση.
  8. Σιγοβράστε με σκεπασμένο το τηγάνι μέχρι να ψηθεί το κρέας και έχετε μια γλασαρισμένη σάλτσα.
  9. Σερβίρετε σε πιάτο με τη σάλτσα πάνω από το κρέας.
X