Λουκουμάδες τσούρος “Churros”

Για την επικάλυψη

·       1 φλιτζάνι ζάχαρη, Belbake

·       ½ κ.σ κανέλα σε σκόνη, Kania

·       Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα Vida d’or

 

Υλικά για 15 τεμάχια

Για τη ζύμη

  • 50γρ.ανάλατο βούτυρο, Milbona
  • 1/4κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 φακελάκι εκχύλισμα βανίλιας, Belbake
  • ½ κ.σ κανέλα σε σκόνη, Kania
  • 300γρ (1 ¼ φλιτζάνι) νερό
  • 150γρ (1 φλιτζάνι) αλεύρι γ.ο.χ, Χρυσός Μύλος
  • 1 μέτριο αυγό (50γρ)

 

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Τοποθετήστε το βούτυρο, το αλάτι, τη βανίλια, την κανέλα και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν ελαφρά.
  2. Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου να πετύχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα κρύο μπολ και προσθέστε το αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορες κινήσεις.
  4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό (αστέρι) στόμιο και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  5. Παράλληλα ζεστάνετε σε μια βαριά κατσαρόλα το φυτικό λάδι στους 200°C.
  6. Πιέστε τη σακούλα πάνω από το λάδι (κοντά στην επιφάνεια) σχηματίζοντας ριγωτά κορδόνια. Σταματήστε τη ροή της ζύμης πιέζοντας με το δάκτυλο σας το στόμιο του κορνέ (σχηματίζοντας έτσι το επιθυμητό μέγεθος).
  7. Τηγανίστε στο καυτό λάδι, τρία-τρία το πολύ κορδόνια, για να μην κολλάνε μεταξύ τους, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.
  8. Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και πασπαλίστε τα κατόπιν με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
  9. Σερβίρετε τα ζεστά.

 

Μεξικάνικη σάλτσα σοκολάτας Caliente

Υλικά

  • 200ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά, Milbona
  • 125γρ σοκολάτα, σπασμένη σεκομμάτια, 81 % στερεά κακάο, J.D.Gross

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα με τη σοκολάτα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Λιώστε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει η σοκολάτα στον πάτο της κατσαρόλας και να μην καεί.
  2. Αφαιρέστεαπό τη φωτιά την κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι δίπλα από τα churros.
TOP