Λουκουμάδες τσούρος “Churros”

45 λεπτά

Χρόνος Παρασκευής

15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

15

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Εξοπλισμός:

  • Βαθύ πιάτο για το μείγμα της ζάχαρης και κανέλας
  • Κατσαρόλα για βαθύ τηγάνισμα
  • Μικρή κατσαρόλα για τη σάλτσα σοκολάτας
  • Μαρίζα (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής)
  • Ψαλίδι μαγειρικής ή μαχαίρι
  • Ζυγαριά
  • Μικρή κατσαρόλα
  • Ξύλινη κουτάλα για ανακάτεμα
  • Ένα μέτριο μπολ
  • Σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό (4 εκατοστά διάμετρο) οδοντωτό στόμιο (αστέρι)
  • Πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • Τρυπητή κουτάλα
  • Πετσέτα κουζίνας
  • Πιάτο σερβιρίσματος και μπολάκι για τη συνοδευτική σάλτσα

 

Για τη ζύμη

  • 300γρ. (1 ¼ φλιτζάνι) νερό
  • 50γρ.ανάλατο βούτυρο, Milbona
  • 1/4κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι εκχύλισμα βανίλιας, Belbake
  • ½ κ.σ. κανέλα αλεσμένη, Kania
  • 150 γρ. (1 φλιτζάνι) αλεύρι γ.ο.χ, Χρυσός Μύλος
  • 1 μέτριο αυγό (50 γρ.)

 

Για την επικάλυψη

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη, Belbake
  • ½ κ.σ. κανέλα σε σκόνη, Kania
  • Φυτικό λάδιγια το τηγάνισμα Vita D‘or

 

Για τη Μεξικάνικη σάλτσα σοκολάτας Caliente

  • 200 ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά, Milbona
  • 125 γρ. σοκολάτα, σπασμένη σεκομμάτια, 85 % στερεά κακάο, J.D.Gross

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προετοιμασία συνταγής: Σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο, προσθέστε μείγμα ζάχαρης και κανέλας. Επιπλέον, ετοιμάστε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Αφήστε τα πιάτα κατά μέρος.
  2. Ετοιμάστε και τη σάλτσα σοκολάτας. Βλέπε συνταγή #3. Αφήστε την κατά μέρος.
  3. Τοποθετήστε το λάδι στην κατσαρόλα και βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ετοιμάσετε το μείγμα για τα τσούρος. Αν δείτε πως έχει πάρει θερμοκρασία, βγάλτε το από τη φωτιά. Προσοχή να μην καεί!
  4. Για τους λουκουμάδες τσούρος: Πάνω σε μια ζυγαριά, τοποθετήστε τη μικρή κατσαρόλα. Ζυγίστε και προσθέστε μέσα το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, τη βανίλια και την κανέλα.
  5. Τοποθετήστε στη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα.
  6. Προσθέστε το ζυγισμένο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου να πετύχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  7. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα κρύο μπολ και προσθέστε το αυγό, ανακατεύοντας με την κουτάλα με γρήγορες κινήσεις. Προσοχή να μην ψηθεί το αυγό!
  8. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό (αστέρι) στόμιο και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  9. Παράλληλα, ζεστάνετε σε μια βαριά κατσαρόλα το φυτικό λάδι στους 200°C.
  10. Πιέστε τη σακούλα πάνω από το λάδι (κοντά στην επιφάνεια), σχηματίζοντας ριγωτά κορδόνια. Σταματήστε τη ροή της ζύμης πιέζοντας με το δάκτυλο σας το στόμιο του κορνέ (σχηματίζοντας έτσι το επιθυμητό μέγεθος).
  11. Τηγανίστε στο καυτό λάδι, τρία-τρία, το πολύ κορδόνια, για να μην κολλάνε μεταξύ τους, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.
  12. Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα, σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
  13. Κυλίστε τα τσούρος μέσα στο μείγμα κανέλα και ζάχαρης. Τοποθετήστε σε πιάτο μαζί με τη σάλτσα σοκολάτας.
  14. Σερβίρετέ τα ζεστά.

 

Για τη Μεξικάνικη σάλτσα σοκολάτας Caliente

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα με τη σοκολάτακαι τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Λιώστε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με μαρίζα για να μην πιάσει η σοκολάτα στον πάτο της κατσαρόλας και να μην καεί.
  2. Αφαιρέστεαπό τη φωτιά την κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι δίπλα από τα churros.
X