Υλικά για 30 τεμάχια
Για την επικάλυψη
· 1 φλιτζάνι ζάχαρη, Belbake · ½ κ.σ κανέλα σε σκόνη, Kania · Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα, Vida d’or
|
Για τη ζύμη
- 3 κ.σ ανάλατο βούτυρο, Milbona
- 1/4 κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας, Belbake
- ½ κ.σ κανέλα σε σκόνη, Kania
- 1 ¼ φλιτζάνι νερό
- 150 γρ (1 φλιτζάνι αλεύρι), Belbake
- 1 μέτριο αυγό
Μέθοδος παρασκευής:
- Τοποθετήστετο βούτυρο, το αλάτι, τη βανίλια, την κανέλα και το νερόσε μια μικρήκατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν ελαφρά.
- Προσθέστε το αλεύριανακατεύοντας συνεχώςμεμια ξύλινη κουτάλα, έως ότου να πετύχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Μεταφέρετετη ζύμησε ένα κρύομπολ και προσθέστετο αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορες κινήσεις.
- Μεταφέρετε τη ζύμησεμια σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό (αστέρι) στόμιο και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Παράλληλα ζεσταίνετε σε μια βαριά κατσαρόλα το φυτικό λάδι στους 200°C.
- Πιέστε τη σακούλα πάνω από το λάδι (κοντά στην επιφάνεια) σχηματίζοντας ριγωτά κορδόνια. Σταματήστε τη ροή της ζύμης πιέζοντας με το δάκτυλο σας το στόμιο του κορνέ (σχηματίζοντας έτσι το επιθυμητό μέγεθος)
- Τηγανίστε στο καυτό λάδι, τρία-τρία το πολύ κορδόνια, για να μην κολλάνε μεταξύ τους, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.
- Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και πασπαλίστε τα κατόπιν με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
- Σερβίρονται ζεστά.
Μεξικάνικη σάλτσα σοκολάτας Caliente
Υλικά
- 200ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά, Milbona
- 125γρ σοκολάτα, σπασμένη σεκομμάτια, 81 % στερεά κακάο, J.D.Gross
Μέθοδος παρασκευής
- Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα με τη σοκολάτακαι τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Λιώστε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει η σοκολάτα στον πάτο της κατσαρόλας και να μην καεί.
- Αφαιρέστεαπό τη φωτιά την κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι δίπλα από τα churros.