Μάφινς λεμόνι

10'

Χρόνος Παρασκευής

22'

Χρόνος Ψησίματος

6

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 75γρ. μαλακό βούτυρο, Μilbona
  • 75γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 1 κ.σ (10γρ.) μέλι, Γλυκάνθη
  • Πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. (5γρ.) ξύσμα λεμόνι
  • 100γρ. αυγά (2 μέτρια)
  • 75γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
  • ½ κ.γ. (2γρ.) baking powder, Belbake

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε 6 φόρμες σιλικόνης για μάφιν.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ, κοσκινίστετα στερεά υλικά: αλεύρι και baking powder.
  3. Σε ένα μέτριο μπόλ κτυπήστε με ένα σύρμα τον μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, το αλάτι και το ξύσμα λεμόνι μέχρι να ενωθούν καλά και να ασπρίσουν.
  4. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά μέχρι να τα απορροφήσει το μείγμα.
  5. Ακολούθως προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και το baking powder.
  6. Με τη βοήθεια δυο κουταλιών σούπας μοιράστε το μείγμα μέχρι τα 2/3 της φόρμας.
  7. Ψήστε στους 175οC για 20-22΄.  Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη.
  8. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα ακόμη 10΄ μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα σερβίρετε απευθείας με τη θήκη τους ή τα ξεφορμάρετε.
X