Μάφινς λεμόνι

10'
Χρόνος Παρασκευής

22'
Χρόνος Ψησίματος

6
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 75γρ. μαλακό βούτυρο, Μilbona
- 75γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 1 κ.σ (10γρ.) μέλι, Γλυκάνθη
- Πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. (5γρ.) ξύσμα λεμόνι
- 100γρ. αυγά (2 μέτρια)
- 75γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
- ½ κ.γ. (2γρ.) baking powder, Belbake
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε 6 φόρμες σιλικόνης για μάφιν.
- Σε ένα μέτριο μπολ, κοσκινίστετα στερεά υλικά: αλεύρι και baking powder.
- Σε ένα μέτριο μπόλ κτυπήστε με ένα σύρμα τον μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, το αλάτι και το ξύσμα λεμόνι μέχρι να ενωθούν καλά και να ασπρίσουν.
- Προσθέστε ένα ένα τα αυγά μέχρι να τα απορροφήσει το μείγμα.
- Ακολούθως προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και το baking powder.
- Με τη βοήθεια δυο κουταλιών σούπας μοιράστε το μείγμα μέχρι τα 2/3 της φόρμας.
- Ψήστε στους 175οC για 20-22΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη.
- Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα ακόμη 10΄ μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα σερβίρετε απευθείας με τη θήκη τους ή τα ξεφορμάρετε.