Μάφινς σοκολάτας από αλεύρι ολικής αλέσεως και βούτυρο καρύδας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4-6
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Εύγευστα και πλούσια σε φυτικές ίνες! Εύκολη, υγιεινή και πεντανόστιμη επιλογή για το πρωινό σας και όχι μόνο!
- 1/2 φλιτζάνι (70γρ.) αλεύρι ολικής άλεσης, κοσκινισμένο, Belbake
- 1 κ.σ. (12γρ.) κακάο, Belbake
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, Belbake
- πρέζα αλάτι
- ¼ φλιτζάνι (35γρ.) καστανή ζάχαρη, Belbake
- ½ φακελάκι βανίλια, Belbake
- ¼ κ.γ. κανέλα, Kania
- ½ φλιτζάνι (125ml) γάλα της επιλογής σας (αγελαδινό, αιγινό, σόγιας, καρύδας)
- ½ κ.σ. ξίδι, Αρχαϊκά
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο καρύδας, Vita D’or
- 1 μικρή μπανάνα ή άλλο γλυκό φρούτο (μούρα, μήλο) λιωμένο σε πουρέ
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε τα στερεά υλικά: αλεύρι, κακάο, και μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια.
- Ακολούθως ανακατέψτε στο ίδιο μπολ όλα τα υγρά υλικά: το γάλα, το ξύδι, το βούτυρο καρύδας και το πουρέ φρούτου. Ανακατέψτε καλά.
- Ισομοιράστε το μείγμα σε 4-6 ατομικά φορμάκια σιλοκόνης μέχρι τα ¾ τους. Αν δεν έχετε φορμάκια από σιλικόνη ισομοιράστε το μείγμα σε χάρτινες θήκες για μάφιν.
- Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175°C για 16-18΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη.
- Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα ακόμη 10’ μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα σερβίρετε απευθείας με τη θήκη τους ή τα ξεφορμάρετε.