Μάφινς σοκολάτας από αλεύρι ολικής αλέσεως και βούτυρο καρύδας

Εύγευστα και πλούσια σε φυτικές ίνες! Εύκολη, υγιεινή και πεντανόστιμη επιλογή για το πρωινό σας και όχι μόνο!

 

Υλικά για 4-6 μάφινς

  • 1/2 φλιτζάνι (70γρ.) αλεύρι ολικής άλεσης, κοσκινισμένο,  Belbake
  • 1 κ.σ. (12γρ.) κακάο, Belbake
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, Belbake
  • πρέζα αλάτι
  • ¼ φλιτζάνι (35γρ.) καστανή ζάχαρη, Belbake
  • ½ φακελάκι βανίλια, Belbake
  • ¼ κ.γ. κανέλα, Kania
  • ½ φλιτζάνι (125ml) γάλα της επιλογής σας (αγελαδινό, αιγινό, σόγιας, καρύδας)
  • ½ κ.σ. ξίδι, Αρχαϊκά
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο καρύδας, Vita D’or
  • 1 μικρή μπανάνα ή άλλο γλυκό φρούτο (μούρα, μήλο) λιωμένο σε πουρέ

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε τα στερεά υλικά: αλεύρι, κακάο, και μπέικιν πάουντερ.
  2. Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια.
  3. Ακολούθως ανακατέψτε στο ίδιο μπολ όλα τα υγρά υλικά: το γάλα, το ξύδι, το βούτυρο καρύδας και το πουρέ φρούτου. Ανακατέψτε καλά.
  4. Ισομοιράστε το μείγμα σε 4-6 ατομικά φορμάκια σιλοκόνης μέχρι τα ¾ τους. Αν δεν έχετε φορμάκια από σιλικόνη ισομοιράστε το μείγμα σε χάρτινες θήκες για μάφιν.
  5. Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175°C για 16-18΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη.
  6. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα ακόμη 10’ μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα σερβίρετε απευθείας με τη θήκη τους ή τα ξεφορμάρετε.
TOP