Υλικά για 10 μερίδες
- 150γρ. μπισκότα κακάο, ΝΕΟ
- 50γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα, Milbona
- 400γρ. μαλακό τυρί, Goldessa
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
- 2 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, Belbake
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- 100γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη, Fin Carré
Για το σερβίρισμα
- μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, Maribel
Μέθοδος παρασκευής:
- Ζεστάνετε τονφούρνο στους180°C.
- Αλείψτε 10 μικρά φορμάκια σιλικόνης με το λιωμένο βούτυρο.
- Τοποθετήστετα μπισκότασε ένα μπλέντερμε τολιωμένο βούτυρο, που έμεινε από το άλειμμα,μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
- Χωρίστε το μείγμα σε10 μικρά φορμάκια σιλικόνης. Πιέστε ελαφρά το μείγμα στη βάση.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τομαλακό τυρί, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αυγό και το γιαούρτι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Τελευταία, ανακατέψτε τη λευκή σοκολάτα. Χωρίστε το μείγμα στα μικρά φορμάκια.
- Τοποθετήστε τα φορμάκια σε βαθύ πυρίμαχο ταψί και προσθέστε μέσα ζεστό νερό μέχρι το 1/3 (μπεν μαρί).
- Ψήστεγια15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουνεντελώςκαι στη συνέχειατοποθετήστε για2-3 ώρες στο ψυγείο.
- Σερβίρετε με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.