Μίνι ασπρόμαυρα τσιζκέικ φούρνου με λευκή σοκολάτα.

Υλικά για 10 μερίδες

  • 150γρ. μπισκότα κακάο, ΝΕΟ
  • 50γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα, Milbona
  • 400γρ. μαλακό τυρί, Goldessa
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 2 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, Belbake
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • 100γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη, Fin Carré

 

Για το σερβίρισμα

  • μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, Maribel

 

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Ζεστάνετε τονφούρνο στους180°C.
  2. Αλείψτε 10 μικρά φορμάκια σιλικόνης με το λιωμένο βούτυρο.
  3. Τοποθετήστετα μπισκότασε ένα μπλέντερμε τολιωμένο βούτυρο, που έμεινε από το άλειμμα,μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
  4. Χωρίστε το μείγμα σε10 μικρά φορμάκια σιλικόνης. Πιέστε ελαφρά το μείγμα στη βάση.
  5. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τομαλακό τυρί, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αυγό και το γιαούρτι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  6. Τελευταία, ανακατέψτε τη λευκή σοκολάτα. Χωρίστε το μείγμα στα μικρά φορμάκια.
  7. Τοποθετήστε τα φορμάκια σε βαθύ πυρίμαχο ταψί και προσθέστε μέσα ζεστό νερό μέχρι το 1/3 (μπεν μαρί).
  8. Ψήστεγια15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουνεντελώςκαι στη συνέχειατοποθετήστε για2-3 ώρες στο ψυγείο.
  9. Σερβίρετε με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.

 

TOP