Μίνι τσίζκεϊκ φούρνου με λευκή σοκολάτα

30'
Χρόνος Παρασκευής

15'
Χρόνος Ψησίματος

6
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 75γρ. μπισκότα κακάο, ΝΕΟ
- 25γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα, Milbona
- 200γρ. μαλακό τυρί, Goldessa
- ½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
- 1 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 1 κ.γ. βανίλια, Belbake
- 1 μέτριο αυγό
- 60γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά τετράγωνα, Fin Carré
Για το σερβίρισμα
- μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, Maribel
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ζεστάνετε τονφούρνο στους180°C.
- Αλείψτε 6 μικρά φορμάκια σιλικόνης με το λιωμένο βούτυρο.
- Για τη βάση των cheesecakes: Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ με το λιωμένο βούτυρο, που έμεινε από το άλειμμα, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
- Χωρίστε το μείγμα σε6 μικρά φορμάκια σιλικόνης. Πιέστε ελαφρά το μείγμα στη βάση.
- Για το μείγμα των cheesecakes: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε με ένα σύρμα το μαλακό τυρί, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό.
- Χωρίστε το μείγμα στα μικρά φορμάκια και τοποθετήστε ένα κομμάτι λευκής σοκολάτας μέσα στο μείγμα.
- Τοποθετήστε τα φορμάκια σε βαθύ πυρίμαχο ταψί και προσθέστε μέσα ζεστό νερό μέχρι το 1/3 (μπεν μαρί).
- Ψήστεγια15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουνεντελώςκαι στη συνέχειατοποθετήστε για2-3 ώρες στο ψυγείο ή για μια ώρα στην κατάψυξη.
- Σερβίρετε με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.