Μαρεγκάκια σοπλίγιος «soplillos»

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

5
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 120γρ. ασπράδι (4 αυγά)
- 120γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 100γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, Belbake
- 100γρ. νιφάδες αμυγδάλου, Belbake
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το Monsieur Cuisine
- Τοποθετούμε στο δοχείο ανάμειξης (κάδο) το επίθεμα ανάδευσης, ρίχνουμε τα ασπράδια στο δοχείο ανάμειξης μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα λεμόνι και τα κτυπάμε για 4 λεπτά/ ταχύτητα 4.
- Στο τέλος του χρόνου (στα 3:30) προσθέτουμε από την οπή πλήρωσης τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ενσωματωθεί.
- Αφού τελειώσει διπλώνουμε τα αμύγδαλα στη μαρέγκα.
Στο μίξερ
- Κτυπούμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη με το σύρμα (φουέτ) έως ότου φουσκώσει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και κτυπούμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Διπλώνουμε τα αμύγδαλα στη μαρέγκα.
Για το ψήσιμο
- Στρώνουμε ένα επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100° Κελσίου αέρα.
- Με τη βοήθεια δυο κουταλιών σούπας σχηματίζουμε τις μαρέγκες πάνω στο ταψί.
- Ψήνουμε στους 100° Κελσίου για 1 ½ ώρα.
Σημεία επιτυχίας: Για να πετύχει η μαρέγκα, το δοχείο ανάμειξης (κάδος) και το επίθεμα ανάδευσης πρέπει να είναι κρύα, καθαρά και χωρίς ίχνος λίπους.