«Ματωμένο» Καλτσόνε

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

5
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 1 γεμιστό χέρι
- 1 συσκευασία (400γρ) ζύμη πίτσας με σάλτσα ντομάτας, Chef Select
- 40γρ σάλτσα ντομάτας
- 1 φέτα τυρί (μοτσαρέλα, εμένταλ), Milbona
- Επιπλέον 40γρ σάλτσα ντομάτας για το σερβίρισμα
Εξοπλισμός
- Χαρτόνι
- Στυλό
- Ψαλίδι
- Μαχαίρι
- Πιρούνι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια σανίδα κοπής και την τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει ελαφρά (15’).
- Παράλληλα σχηματίζουμε το χέρι. Τοποθετούμε το χέρι μας επάνω σε ένα χαρτονάκι και κάνουμε το περίγραμμά του χρησιμοποιώντας ένα στυλό. Το κόβουμε με ένα ψαλίδι.
- Ανοίγουμε σε σανίδα κοπής τη ζύμη της πίτσας και τοποθετούμε επάνω το χέρι που κόψαμε στο χαρτόνι. Το κόβουμε με ένα μικρό μαχαιράκι γύρω-γύρω. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το άλλο χέρι. Αφήνουμε το κομμάτι της ζύμης που θα παραμείνει για να δημιουργήσουμε τη συνταγή με τα λουκάνικα και τις μούμιες που ακολουθεί.
- Στο ένα χέρι τοποθετούμε στην παλάμη το τυρί και 3 κ.γ (40γρ) ντομάτας.
- Εσωκλείουμε τη σάλτσα ντομάτας το άλλο χέρι. Με ένα πιρούνι πατάμε τα σημεία που ενώθηκε η ζύμη για να τα κλείσετε καλά. Σχηματίζουμε τα νύχια με ένα μαχαιράκι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μια σανίδα τοποθετούμε το χέρι και το κόβουμε με ένα μπαλτά στην μέση. Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας γύρω γύρω σαν αίμα.