«Ματωμένο» Καλτσόνε

Υλικά για 1 γεμιστό χέρι

  • 1 συσκευασία (400γρ) ζύμη πίτσας με σάλτσα ντομάτας, Chef Select
  • 40γρ σάλτσα ντομάτας
  • 1 φέτα τυρί (μοτσαρέλα, εμένταλ), Milbona
  • Επιπλέον 40γρ σάλτσα ντομάτας για το σερβίρισμα

 

Εξοπλισμός

  • Χαρτόνι
  • Στυλό
  • Ψαλίδι
  • Μαχαίρι
  • Πιρούνι

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια σανίδα κοπής και την τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει ελαφρά (15’).
  2. Παράλληλα σχηματίζουμε το χέρι. Τοποθετούμε το χέρι μας επάνω σε ένα χαρτονάκι και κάνουμε το περίγραμμά του χρησιμοποιώντας ένα στυλό. Το κόβουμε με ένα ψαλίδι.
  3. Ανοίγουμε σε σανίδα κοπής τη ζύμη της πίτσας και τοποθετούμε επάνω το χέρι που κόψαμε στο χαρτόνι. Το κόβουμε με ένα μικρό μαχαιράκι γύρω-γύρω. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το άλλο χέρι. Αφήνουμε το κομμάτι της ζύμης που θα παραμείνει για να δημιουργήσουμε τη συνταγή με τα λουκάνικα και τις μούμιες που ακολουθεί.
  4. Στο ένα χέρι τοποθετούμε στην παλάμη το τυρί και 3 κ.γ (40γρ) ντομάτας.
  5. Εσωκλείουμε τη σάλτσα ντομάτας το άλλο χέρι. Με ένα πιρούνι πατάμε τα σημεία που ενώθηκε η ζύμη για να τα κλείσετε καλά. Σχηματίζουμε τα νύχια με ένα μαχαιράκι.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Σε μια σανίδα τοποθετούμε το χέρι και το κόβουμε με ένα μπαλτά στην μέση. Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας γύρω γύρω σαν αίμα.
TOP