Μεξικάνικη πουτίγκα με πίτες τορτίγιας “CAPIROTADA”

Υλικά για ένα ταψί διαστάσεων 25cm x 25cm

  • 1 φλιτζ. (200γρ.) μαύρη ζάχαρη, Belbake
  • 1 φλιτζ. (225γρ.) γάλα, Milbona 
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania
  • 3 μέτρια αυγά
  • 150γρ. λευκό ψωμί με κρούστα τύπου μπαγκέτα, κομμένο σε κύβους
  • 100γρ. πίτες τορτίγιας κομμένες σε μικρά κομμάτια με το χέρι, El Tequito
  • 250γρ. (2 συσκευασίες) φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους, Lovillio
  • 1 φλιτζ. (150γρ.) σταφίδες, Belbake
  • 2/3 φλιτζ. (100γρ.) ψιλοκομμένα αμύγδαλα, Alesto
  • 50γρ. παγωμένο βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κυβάκια συν ½ κ.σ. λιωμένο βούτυρο για το ταψί, Milbona
  • Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα, Gelatelli

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε το ταψί.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βράστε τη ζάχαρη μαζί με το γάλα και την κανέλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
  3. Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα αυγά και προσθέστε λίγο από το ζεστό μείγμα της ζάχαρης με το γάλα.
  4. Αφού ανακατέψετε για λίγο, προσθέστε όλο το μείγμα με τα αυγά πίσω στο μείγμα με τη ζάχαρη και το γάλα.
  5. Στο ίδιο μεγάλο μπολ που κτυπήσατε τα αυγά, προσθέστε το ψωμί, τις πίτες τορτίγιας, τη μισή ποσότητα από το τυρί, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
  6. Περιχύστε στο μπολ με το ψωμί το μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη.
  7. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25cm x 25cm.
  8. Από πάνω προσθέστε το υπόλοιπο τυρί που έμεινε κομμένο σε μικρούς κύβους και το παγωμένο βούτυρο.
  9. Ψήστε στους 180°C για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η μοτσαρέλα.
  10. Σερβίρεται συνήθως ζεστό σε ατομικά μπολ μαζί με παγωτό.

 

TOP